Wednesday, February 02, 2011

Happy holidays!

Will be heading down North in 7 hours time with parents and sister. Sabtu nanti ada wedding di Chemor. Hubby plak heading to Kuantan in 2 days time. Pelik kan isteri ke Perlis, suami ke Pahang. Apa nak buek, we tried to adjust his off days and my off days..he will only be coming back next week Monday while I have to work on Monday. So pikir punya pikir, takpelah. Kitaorg berdua dah biasa dah camni, orang je yg pelik bila dengar. Dia ada some matter kat Kuantan to settle and this would be the right time sbb dia dpt cuti panjang sket. I am missing him already, sobss :((.

Dlm kepala ni pikir nak makan sedap2 je kat kampung nanti as aku tahu lepas the tonsil removal nanti, agak 'seksa' nak makan best2.. ala-ala macam org pregnant nak dekat bersalin, belasah makan puas2 sebelum berpantang..hehe. I cannot resist good and cheap food la kalau balik Perlis.

With all the chaos happening in Mesir right now, alhamdulillah my cousin yg tengah 2nd year Medic kat sana selamat tiba Malaysia Sunday bebaru ni. I've read about it in FB tapi mcm tak la pikir sgt sampai hubby asked whether I had called my Uncle asking about my cousin's condition. When I called on Sunday, my uncle was already on his way to the airport sbb the night before dpt ckp dgn his daughter about flight time and that was the last time he had spoken to her sbb lepas tu call tak dpt2. Bapa mana la yg tak risau ye dak? Dia gamble je pegi tunggu kat airport sbb flight supposed to arrive at 2.50pm. Aku pun jadi berdebar sama. Alhamdulillah at 3.30pm, my uncle called and informed my cousin dah selamat sampai, spoken to her and rasa lega sgt. Alhamdulillah, alhamdulillah. Moga yg lain2 yang masih di sana pun selamat dan dilindungi Allah. Amin.

Enjoy the long holiday, drive carefully ya people.

3 comments:

Arena said...

Sis,

Aku punya cousin kat Al-Azhar tu, br dapat khabar berita. Tapi belum sampai sini. Risau kan.

Rosnah said...

santek nye blog awk!!! and i miss you la babe.

Amy said...

Che Na - Risauu, maunya tak. Dgn tengok keadaan kat sana aduhaii. Alhamdulillah cousin aku selamat, belum jumpa dia lagi ni sbb aku balik kpg..

Ros - Eh kita ingat kembo kita ni dah tak baca blog kita, dah tak comment2 pung! I miss you too la babe, bila la boleh nak golek2 tido borak2? Aku rasa antara 11-16 Feb macam menareks je sbb aku akan MC, dan hanya bleh makan bubur dan aiskrim dan melayan internet dan Astro..apa kata? Lagi menareks kalau Aje dan Sandra join bersama. Tapi harus diingatkan aku tak bleh ketawa berdekah2 tak ingat dunia time tu hokayy..