Wednesday, August 03, 2011

Outing Part 2

Baik la aku habiskan Part 2 ni sesiap sementara masih ada mood, kan?

My cousin plan a last-minute meet up last Saturday. Kiranya nak berjumpa sebelum puasa start sebab adik dia kerja off-shore dan memulakan tugas mid August. Takut tak berkesempatan nak jumpa sebab he won't be back for Raya, still working. Cousin yg lain ada yg dah balik hometown, jadi sudahnya kami berempat je. Walaupun Kelana Jaya tu dah kira hometown aku, tapi ada gak kedai2 makan yang aku belum explore. We meet up at Las Vacas, near FAM. Sebenarnya kedai tu jual daging, all sort of meat..meatballs pun ada. Dan dalam kedai dia ada tempat makan. Halal dari JAKIM lagi. Beef burger dia terbaik ok! Aku tiru cousin aku order menu ni sebab aku macam dah buntu pikir nak makan apa. So, dia yg dah selalu makan beef burger kat banyak tempat pun kata this is the best, jadi percayalah, memang sedap and juicy.
Pictures courtesy of my cousin, Nadia. Thanks dear!

Adik aku ambik ribeye and my cousin ambik beef bruschetta..pun sedap. Cumanya kat sini kalau ambik steak ke, chic chop ke, takde la kuah blackpepper bagai. Dia dah sediakan chilli sauce and bbq sauce dlm botol. And kedai ni tak serve liquor, ada juices and soft drinks je. Suasana dlm kedai dia mmg cantik, aku suka. Owner dia sgt ramah, dgn sabar dia terangkan menu tu and waiter dia pun yummy, eh, mesra hehe. Aku rasa ramai kut yg belum tahu pasal kedai ni, org pun tak ramai tapi penuh la semua meja sebab dia ada pun dalam 10-12 tables je. And tengahari tu semua family melayu yg dok makan. We alls kekenyangan tengahari tu.

Malam tu pulak aku gi menyibuk join parents, Tiyah and her bf pegi makan kat Kenny Rogers sebab Zul keje malam tu. Bosan la plak, so aku gi la dinner dgn diaorg and tidur kat KJ. Ayah yang minta nak makan situ, teringin nak makan sebelum puasa katanya..layankan je la. Aku yg masih rasa kekenyangan tu tak order la quarter chic, confirm tak abis. Order wings sahaja, out of stock plak, so ambik drumstick dua, tu pun aku abiskan satu je and bagi kat Ayah lagi satu.
Ayah, Mama and me
Aku tak pernah letak lagi kan gambar my sis and her bf. Heheh

Ok, tu je la Part 2. See ya in the next post.


1 comment:

Alfian_Troxion said...

ok. aku nak pi makan kat sini nanti insyaAllaah :D hehehe.