Tuesday, October 11, 2011

Bring me to the moon

Went for my orthopaedic checkup this morning. Alhamdulillah I no longer need any follow up unless ada rasa sakit lagi, then I should arrange for another appointment. Truth be told, aku dah tak rasa sakit macam sebelum ni. Maybe it's the steroid effect, I don't know. I hope it stays this way. I told the doc I was worried that this is just a short term effect. We'll see in a few months la. Dah boleh pusing2 tangan macam Usop Wilcha la. The doc did point out yang tangan kanan aku ada tampuk2 putih kat tempat yg dah inject steroid tu. Aku sendiri tak perasan :P. It'll go away in time la katanya.

Buttttt, aku masih berhati-hati. No more lifting heavy things, not solely using my right hand at least. No more bowling games. The doc pun pesan tadi jgn angkat2 budak/baby, at least not for the next 3 weeks. Well, he did ask whether I have any children *tunduk kepala lama*.

So, memandangkan this might be my last visit to Sunway Med Centre (unless ada visit kawan2/relatives), I took my time and enjoyed the nasi lemak at Sri Talamas cafe located on level 2..sedap sambal dia. Pastu sebelum balik, tapau strawberry tart and firecracker roll kat cafe on ground floor (next to Starbucks). Hik hik. If anyone of you happen to be there visiting or kena admit ke, try la..sodap.

I can't wait for my long leave (1 week je pun) masa deepavali nanti. Wish I could just fly to the moon. Stay there as long as I want *sigh*. Since when our life gets more complicated eh?

9 comments:

Arena said...

Doc aku cakap, lagi 2 minggu datang. Kalau dah ok tak yah datang. Lega banyakla jugak lepas amek jab tu kan.

aisha said...

pass aufa ikut akak gi fly to the moon aci?
hehehe.. seronok nyer bercuti.. gi mana eh? blog jgn biar abuk2 lekat ek..
taaa..

Amy said...

CheNa - Tu la..alhamdulillah. Hope it stays la. Ko pun jgn melasak sgt walaupun dah tak sakit, takut it's false assumption je.

Sha - Tak tau, hajat hati nak ke kuantan tapi if maklang akak takde, akak makan tido makan tido kat bkt jalil je la kut

Konot said...

hmmm... good question.. since when our lives get complicated? aku pun dok terfikir skang ni.. :p

Silent Scribbler said...

Akak... happy to hear that you are OK! Take care of yourself. :-)

Amy said...

Konot - kan? Masa jadi budak tak payah pikir apa. Minta apa pun 90% of the time dapat. Dah besar ni penat jaga hati org la. Penat!
Sha - tangan dah tak sakit, hati je sakit. Hmmm

Anonymous said...

Since aku kene sunat kak.. siyes. complicated dowh.

-Melanie-

Amy said...

Pergh, dari kecik dah complicated life eh? Aku rasa bila aku start keje baru rasa complicated. Time belajar pun perlu pikir nak exam je.
Dapat duit MARA RM230 je sebulan tapi rilek lagi pakai kereta proton saga tu, tak yah minta duit minyak pun kat parents haha. Tak pening paler bercinta sebab takde sapa nak kat aku pun time tu, takde orang ngurat. Sian aku kan.

Linda said...

Menung jap time baca statement last tu..hmmm....