Sunday, March 25, 2012

Updates

Bulan March ni every weekend keje..dgn examnya, dgn education fair/exhibitionnya. Si bakal pengantin tu pun sama. Sampai mama tanya agak2 April ni pun takkan keje lagi weekend. Next week last, Ma then bleh concentrate dah on wedding preparations.

Now pun every weekend sure aku tido rumah Mama. Zul pun sama if dia cuti. Dia tolong Ayah cat grill la, pasangkan cermin, tebuk lubang letak frame gambar, alihkan perabot etc. General worker :). Yup, forever thankful for a hubby like him. Kesianlah kat Ayah kan nak buat keje2 berat pun mana larat sgt. Cousin lelaki aku pun sesama tolong Ayah passkan kad2 kahwin kat neighbours hari ni.

Aku? Ermm banyak tolong kemas2 je..nak gubah2 bunga aku tak pandai. Kasiklah aku pinggan penuh 2 singki pun takpe dari letak bunga depan aku utk gubah2. Mujur adik mama dgn cousin mama baik hati sgt dok tolong2. So, weekends mmg sentiasa ada tetamu sekarang. Keje aku asyik bancuh tepung goreng pisang or pegi beli food :).

Selasa nanti Zul ada exam. Dah cerita kan dulu, dia sambung belajar buat chargeman. Bayar sendiri wooo, so kena lah rajin. This is the first assessment of 3 parts. Exam dekat KUIS, Bandar seri Putera. Ni aku bersengkang mata nak tunggu kejutkan dia in few minutes time sbb dia nak study. Pastu aku plak nak tido sebab nak bangun sahur, aku berniat nak puasa sempena dia nak ambik exam. Doa2kan dia yer korang.

Jadi tu ler serba sedikit update of my life. Memang akan busy ler for the next few weekends. Kereta apa citer? Alhamdulillah, booking dah dibuat, loan pun dah lulus. Menunggu keta dan membayar deposit je la pasni.

Will write more later. Time to wake him up to study.

6 comments:

nadya.s said...

KERETA APA HA?? whuuha!

Anie said...

Semoga kedik lulus dgn warna yg berterbangan!

Munie Mustafa said...

bagusla zul belajar utk jadi chargeman ..tak ramai melayu dlm bidang ni ..tu dr apa yg husband aku pernah crita la ....

Arena said...

Wahh, bagusnya Zul amek cert chargeman tu. Good for career advancement kan. Berapa lama ek course tu?

FicHiEk said...

heheh...aku suke wedding preparation.......best....heehehe
(teringat balik masa kawin...hehhe)

Amy said...

Sorry friends lambat reply comment
Nad - Keta biasa2 je
Mel - Tq
Munie - Now byk dah..hopefully ada la rezeki dia
Che Na - 1 year plus..ada 3 peringkat exam, ni baru down 1, 2 more to go
Fichiek - Best kan?