Thursday, April 05, 2012

Aku baru je habis mengemas separuh..yer separuh dari apa yg aku patut kemas kat rumah ni. It's crazy la this few weeks..weekend tido rumah parents bantu apa2 yg patut and by Sunday night aku dah melepek kat rumah aku. Monday keje balik and dalam hari Rabu baru nak mula recover, basuh2 baju sedar tak sedar besok dah nak Jumaat balik and aku mula packing baju balik utk berkampung kat rumah parents sampailah Ahad. Not complaining though, bercerita je kesibukan sekarang. Truth be told, I'm so looking forward for my sis' big day but at the same time wishing that time would slow down a bit.

Kereta yang ditunggu2 sudah diambil, 2 days ago. Alhamdulillah segala urusan dah selesai. Aku cuba mencari rasa sedih di hati untuk kereta lama tu tapi macam takde, heheh sbb overwhelmed dgn rasa utk kereta baru. Tapi end of last week memang aku 'slow talk' dgn kereta lama suruh dia jgn buat perangai, dan teruskan berjasa :P It has been 10 years and 3 months. Memang berbaloi ler pakai kan. Monday night sebelum nak ambik keta baru, bawa dia pegi cuci, vacuum semua..malam tu aku tido dgn perasaan nervous sbb dok pikir camner nak drive keta baru gi tempat keje dgn kereta yg penuh di jalanraya :P

So, lepas ambik keta baru dgn Ayah (zul was on morning shift), breakfast dgn parents then drive ke office Zul tunjuk dia keta then aku pun drive ke office. Oh salesman kata tinted windows tu baru pasang so kena biar 48 hours. So, I cannot wind down. Shit, toll tu bleh la pakai smart tag tapi nak touch kan parking access card tu aduih, seksa tul nak stop, then buka pintu, touch and go.

Sampai office, park the car pastu buat keje dgn hati yg cuak and wishing 'Cepat la pukul 6pm!'. Jap2 terjengok2 kat keta :). Lepas sejam, hujan turun selebat-lebatnya Selasa tu.. haihh awal2 dah mandi ujan ekk. Pukul 5.55pm dah berdebar2..camner ni nak balik jam2 tu. Selalu sampai roundabout Kuda tu, berdesup je aku duduk lane kanan tapi masuk kiri (sbb lane kiri alwaysss penuh). Tapi hari tu, disebabkan cuak I took my time to go in the roundabout sampai kena honk baeeekkk punya dari kereta belakang. Siot tul.

Ada banyak gak la funny things yg happened sepanjang 2 hari ni gara2 kereta baru. Ni lah keretanya:


Please bear in mind yg aku tak bermaksud nak menunjuk..bukan kereta mewah pun. Yg aku nak cerita dari gambar ni ialah buying a new car is/was my priority at the moment as I could no longer afford asyik dok membaiki kereta lama tu. Jadi, walaupun berkereta baru sekarang, pagar yg berkarat, porch yg dari asal beli tak pernah tukar2 (walhal jiran sebelah 90% semua dah pakai gate baru/gate letric, dah buat porch baru yg cantik2)..aku tetap begini je la sbb gate letric dan porch baru is not my priority at the moment. Jadi bila urusan kereta ni dah selesai, I can now focus on the next thing on my priority list. Kena menabung semula, as I have yet to give up hope on you know what.

Moga rezeki bertambah dan dipermudahkan Allah. Amin.

10 comments:

Konot said...

congrats on your new car!

Arena said...

Yippie,

Finally your new car.
Cepat plan a trip hehehe.

Irfa said...

keta tu penting sbb kita perlukan kereta utk bergerak ke mana2.rumah tu takpe..lain kali boleh renovate ;)

FicHiEk said...

woowww!!! wweee!!!! jom g giant...hahahha

Amy said...

Thanks konot!
Che na - tq for your consultation when i was in doubt whether i made the right decision & feeling guilty. Mowahs!
Irfa - masa amy beli rumah dulu sampai zero asb sbb renovate dlm. Tak mampu dah nak renovate luar sampai jiran ingat amy ni penyewa je. Sedih. Selagi belum roboh pagar tu guna je la ye dak. If ada rezeki lebih tahun lain baru buat ler kut.
Fichiek - haha mlm pertama dpt keta mmg ke situ la aku tuju sbb nak g mkn kek kat secret recipe hihi

Anonymous said...

Woot woot!!! Yeayyyyy!!! Keta baru!!!

-cpj-

ikareena said...

Belanja Berhemah..... and congrats utk keta baru... Buat yang penting dulu ... betul tak amy??

aisha said...

wahh... kilau kilau.. bau kedai...
nice akak!

Amy said...

Pijah - Finally..hihi
Sha - Tak tau la baper lama kekal berkilau nii

Linda said...

pewiitt...aku kena pakai rayban malam²..hihihi