Wednesday, May 06, 2015

Meyahut cabaran!

Ok post ni sbb menyahut cabaran Arena kat FB yg semua blogger kena ada post on 6th May, 2015. Mana ada aku jarang update blog, aku update la 4-5 bulan sekali hehe.

Since aku takmo citer yg sedih2 dah memandangkan update nya sendu je, pembaca pun sendu je..citer yg happy sket walaupun dah basi. Citer December 2014, masa pegi celebrate anniversary ke 11 tahun. Barulah ada kesinambungan dari post yg sebelum ni kann. *selak2 gambo dlm abum FB sbb banyak dah lupa!*

Aku punya lah nak jugak bagi date tu kena dgn anniversary meraban cari tempat nak pegi ok. Dahler start cari last minute sbb busy dgn konvo punya pasal padanlah muka semua tempat dah penuh. Berangan budget cukup utk naik kapal terbang sebab konon2 serik dah drive jauh2 nak pergi pulau satgi balik pun penat drive je. Bulan 12 kut anniversary kau, tak reti nak booking flight awal2 hambekk ratenya semua out of budget. Nak nangis dah time tu then Zul kata cari je la pulau yg dekat2 and he suggested Pulau Sibu. Tak jauh meh kat Johor. Aler dlm 4 jam drive je katanya. Katanyaaa la. End up almost 6 hours drive jugak. Adoiiii tension.

Dahler boat timingnya macam tak begitu flexible mmg agak berkejaran jugak time tu. Seb baik dah bayar in advance so diaorg macam tunggu ler jugak siap call nak pastikan aku dah dekat. Sampai jeti Mersing, dlm 15 mins naik boat. Ombak tak kuat sangat tapi tetap ada rasa loya gitu. Bila sampai jeti island tu, wahhh hilang kejap rasa penat tu. Nice view. Arena kata tak yah buh gambar sbb semua dah ada di FB. Dia nak tengok aku menulis je hahaha gasak la sapa yg membaca ni. Lepas check in, kitaorg berjln mendaki sket pergi ke bilik. Mujurlah tak jauh sangat..yg jauh2 ke atas tu mmg ada buggy car bawa korang ke bilik. Bilik pun best, ada anjung lepak2 minum kopi, ada hall tengok tv separate dari bilik. Tapi takde bath tub la. Beza dgn hotel biasa, dia hanya hantar beg je and chiow. Kalau hotel biasanya dia bukakan TV semua..why aku ckp pasal ni? Sbb tv rosak.

Disebabkan penat, aku malas nak report pasal TV and kitaorg terus tido. Owh aku ambik full board. One thing, if pergi perhentian or pangkor ada je kampung2 kecik so bolehlah keluar gi mkn if tak ambik full board. Tapi kat sini mmg secluded takde tempat mkn kecuali resort ni so ambik full board la. Tak koser la nak kuar dari resort pakai boat nak gi cari makan pulak kan. Jadi tengahari tu dah makan di resort la before check in. Petang we all decide jalan2 dlm resort and pergi pantai. Resort dia mmg luas sangat and pantai dia ada few areas. Org tak ramai sgt maybe sbb we all check in Friday kut. So duduk layan perasaan memasing petang tu. And so aku bagitau la pasal TV tu. But no one came. Kitaorg dinner, then borak2 and tido.

Next day, 12/12, breakfast ngadap laut tapi jauh lah sket. Dia punya café/restaurant position tu kat tengah2 resort so jauh ler dari pantai. Feel dia tak sama macam we all breakfast kat Pangkor. Tu yg paling best. Perhentian pun dekat gak la dgn pantai. But food wise mmg banyak choice la, especially dessert spread dia. Sesungguhnya bila ingat balik camner aku bleh spend the whole day of 2nd day without TV dgn Zul tu agak pelik hahah. Makan tido, makan tido je. Zul mmg tengah busy dgn projects dia time we all pergi tu tapi memandangkan phone line mmg agak teruk (internet laaagi la) so I think he got a much deserved rest kat sana kut. Kalau tak on the phone all time. Bila dah petang tu aku dah anxious sket sbb mlm tu aku nak sangat tengok TV coz bola Malaysia vs Indonesia kut kalau tak silap and my TV was still not fixed. Grrrr. After dinner, we gave up and aku try2 bukak radio pakai handphone. Gigih ok. Tapi kena duduk in certain position, dahler headphone bawak satu je. Sebelah kat telinga aku, sebelah kat telinga Zul tapi dpt dengar dlm 10 mins gitu pastu frekuensi lari. Geram je dengar org sekeliling dok bersorak2..last2 tepon Ayah tanya result. Malaysia menang!

Last day, 13/12, hari anniversary, hari nak checkout. Jalan2 lagi dlm resort gi tengok beach kat another area then tengok2 binatang, ada merak la, rusa la..macam mini zoo. Kids gonna love it here cuma perjalanan nak ke pulau ni ler jauh benor. I suggested to Arena if ada anak kecik, elok travel malam pegi tido kat Melaka or Johor sempadan dulu ke. Then besok pagi sambung journey ke Sibu Island. Kalau buat one shot, mau meragam kut budak2 long journey.

All in all, I had fun. Memory yg indah jugak coz we get to spend few days just both of us. Lama dah kahwin dgn awak. Moga ada lebih banyak memory yg indah2 untuk kita sampai ke tua.

Cukup banyak dah kan ni Che Na? Cukuplah utk bekal 2-3 bulan lagi :)

16 comments:

Arena said...

Hahaha. Hampir tak oernah terjadi. Link ke blig mu dok kat atas seklai kat blog roll. Hahaha. Ler dah kalau citer pasal resort letak la gambor semula. Macam la ingat gambar kat FB tu. Dahla 4 ke 5 bulan lepas. Hahahah

aisha said...

itu je akak amy ku? alahai.. tak aci niiiiiii... lagik!!!

Delores Hope said...

Nice, i really like it.if you also like our site please follow: http://www.robesdemariee2013.com/

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Lee said...

Hi Amy, how you doin'? Just dropped by to say hello.
Best regards,
Lee.

Amy said...

Uncle Lee! Good to have you still visiting my almost dying blog. Sorry i havent been visiting your blog for sooo long. Since FB i kinda neglect this blog of mine. I'm actually more comfortable expressing my feeling here rather than in fb but fb was just..faster.

nurul iman said...

Thank you very Steady info ... hopefully more successful.
Obat Pelangsing Terbaik Slimming Capsule
Cara Mengatasi Sakit Pinggang Sebelah Kiri
Kencing Sakit Dan Keluar Cairan Di Celana
Cara Mengatasi Sering Buang Air Kecil
Penyebab Insomnia

obat herbal calcium softgel grenworld said...




Manfaat Ginkgo Biloba Plus Capsule
Bahaya Benjolan Di Mulut Rahim Dan Cara Mengobatinya
Cara Menyembuhkan Asma Secara Cepat
Obat Herbal Kanker Nasofaring Paling Ampuh
Efek Samping Nutrimax Green World
Manfaat Kidney Care Capsule For Women
obat herbal calcium green world

Eye Care Softgel said...

Thanks For Informations :)

http://www.efeksampingvigpower.com/cara-mengobati-sperma-kosong/
Cara Mengobati Sperma Kosong

Eye Care Softgel said...

Thanks for the information. Once very beneficial to us all. Awaited further information.
Manfaat Kidney Care Women

Gastric Health Tablet said...

Thanks for the information. Once very beneficial to us all. Awaited further information.
Harga Compound Marrow Powder

Cara Mengobati Mata Minus said...

Thanks for the information. Once very beneficial to us all. Awaited further information.

Obat Tradisional Tumor Mamae Di Payudara
Manfaat Super Nutrition Green World

Heru Hendarin said...

Thanks for the information. Once very beneficial to us all. Awaited further information.
Ginkgo Biloba Gamat Asli
Manfaat Eye Care Softgel Green World
Gastric Health Tablet Green World
Agen Eye Care Softgel Bandung

Heru Hendarin said...

Excellent information and very useful lurr. Greetings from us.
we are waiting for further information.
Harga dan Manfaat QnC Jelly Gamat

Heru Hendarin said...

Excellent information and very useful mas bro. Greetings from us.
we are waiting for further information.
Obat Tradisional Benjolan di Leher

Cara mengatasi penyakit GERD said...

Cara Mengatasi penyakit GERD
Cara mengatasi penyakit GERD secara tradisional
Cara Menyembuhkan Mioma Uteri