Sunday, January 21, 2007

Cheers for Adibah Noor


Tak kira..nak blog gak pasal Juara Lagu..round of applause for Adibah Noor and Azlan Abu Hassan. I know it might sound cliche but I've expected her to win, and yes Hazami too to win the best performance.

TERLALU ISTIMEWA
LAGU : AZLAN ABU HASSAN
LIRIK : ADIBAH NOOR
PENYANYI : ADIBAH NOOR

Emm..

Ku tatap gambar wajahmu
Sinar mata itu
Lirik senyumanmu
Pesona yang membelai

Wajahmu bercahaya memberi bahagia
Tiap yang memandang hati jadi salju

Kau terlalu istimewa
Kasih dan sayangmu terpancar seikhlas
Tiada batasan terus membara

Terkilan rasa jiwa
Inginku lihatmu dewasa
Apa daya
Tuhan lebih menyayangimu

Ku pasti kau berbahagia
Duduk disampingNya
Mendengar cerita
Segala rahsia…

Kau terlalu istimewa
Kasih dan sayangmu terpancar
Seikhlas..tiada batasan terus membara

Terkilan rasa jiwa
Inginku lihatmu dewasa
Apa daya Tuhan lebih
Menyayangimu

Tak tertanggung rindu
Mendengar suaramu
Tawa mengusik jiwa

Terpancar ..seikhlas tiada batasan
terus membara

Terkilan rasa jiwa
Ingin ku lihatmu dewasa
Apa daya
Tuhan lebih menyayangimu

This song was dedicated to arwah Nurul Huda who was brutally murdered..

It is also a success for Adibah Noor yg sanggup buat album sendiri coz other people as how she puts it in her speech tonight "Hanya mementingkan untung dan rugi". Such a shame when in Malaysia, people are still voting/buying for looks, not talent. Walaupun Hazami tak handsome, dia punya vocal..well, it's already obvious that he won for best performance in 2 consecutive years..and Adibah Noor, walaupun comel, dia punya talent sgt superb. Tapi dia tak dapat peluang yg patut diberikan sbb fizikal luaran saja..such a waste. For me, she's beautiful in her own way and I believe each of us ada keistimewaan sendiri, betul tak?


Comment yg tak relevant : Saya juga suka Raja SMS tak menang apa2 ..eeheh


10 comments:

intan said...

Aku pun big fan of Adibah Noor siap angkat kaki tangan aku adibah noor menang n ngko punya tak relevant komen tu memang aku suka konon pakai rambut palsu tu cam terrorlah gimmick tu aku nampak macam tak ada arah ajer

zeedayazid said...

aku tak sempat tgk raja sms tu buat performench. apa dia pakai wig? itu setakat AF or RTM punya stended buleh ah mawi bongoks oii. bodos. i hate him with a passion. can't sing for nuts. no rythmn plak tu. tah pape. aku tgk star wars smlm heehhee lagi besh. nevertheless, misha omar rocks!

konot said...

aku tgk2 semlm sambil tido..hhehe.. but i'm glad adibah nor menang, and also hazami. and I'm glad you are back amy! boring aku kekurangan bahan bacaan bila nko tak update blog nih!

Anak Daddy said...

Milia, I had 2 tickets to give away for AJL semalam. Next time kalau dapat lagi, A.Teh bagi kat Milia kalau nak.

* Raja SMS will not and cannot win if the competition is based on profesional juries' decision. Muahaaahaaaa... pui, padan muka dia. And what's up with the wig???

Zetty said...

OMG! Makcik pun bersorak bila Encik SMS tu tak menang apa pun! Saya sokong anak daddy "Raja SMS will not and cannot win if the competition is based on profesional juries' decision"

Adibah Noor mmg best! Padan muka all the recording company yg tak nak offer dia contract dulu because of her size!

ps: byk betul makcik guna exclamation marks hehehe.

hiemash said...

hi amy...am glad you are back in business...ergh..i meant blogging...heheheheh ;p

Amy said...

waduHh..panasSs eeheh

Intan - Aku mmg tak paham dgn wig tu. Lagu tu aku bleh terima lagi la sbb lagu m nasir cipta kan.. tapi aku rasa macam m nasir dah jatuhkan standard dia sendiri la buat lawak slapstick camtu dgn raja sms tu.

Zied - Aku melekat depan TV sbb nak tengok Adibah and Hazami jek..

Konot - Heehe rindu aku ye?

Aunty Teh - mmm u should have given me la, i can go with tiyah. Next time la ye, kalau adibah nyanyi lagi la :)

Zetty - Hiihi takpe..kat blog saya ni nak guna exclamation mark ke segala mark pun bleh.

Hiemash - mekasih sbb merindui saya eeehehe

Dan seperti telah ku jangka, peminat2 fanatik Raja SMS dah start dah pukul canang kata :

~ Juri undi kesian kat Adibah Noor. Hek elleh, dia dulu2 tu bukan undi kesian ke??

~ Tahun ni takde rezeki, tahun lepas dia menang apa juara ethnik, kan ke tak pakai sms, kata diaorg la. Kata aku "Yg menang tu sbb pencipta dan penulis lirik la bingai..maksud saya di sini, kalau disuruh menilai vokal terbaik, tak pakai sms...jgn harappppp le beb"

Pendek kata, fanatik dan pathetic adalah sungguh rhyme di sini.. bagai irama dan lagu.. hik hik. Sungguh panas channel 15 di waktu ini..:P

cikPijah said...

i didn't get to watch! gi wedding skulmate.. another mini-reunion i tell you.. plak dah now nieh reunion is like one of the least things that i want to do. anyway adibah noor mmg best! aku tak tengok pun aku tau dia best ok :p

ween said...

wahhhh, i like... adibah nor memang the one who should've win from the beginning, and I'm soooo happy that she did!! After so long being in the industry, she got what she deserved.. I once saw her live in pl*n*t h*ll*w**d.. she's great!! her voice sooooo layan!!

Amy said...

Raff.. jgn ah cakap camtu..i'm counting on you to come for the reunion, if it happens la.. or else, we just have our meatball reunion dgn maff kat IKEA je ok? :P

Ween..wah bestnya ween dpt tengok dia kat planet hollywood. Yes, she deserve it..mmg budus saper yg tak nak ambik dia jadik recording artist dulu!