Thursday, January 25, 2007

It's Thursday already?!

Jap je dah Thursday..2 hari lagik..beshnya!

It's been 5 days since my last post ek? Lots of things happened..tapi malas gila nak update. Kalau balik awal, been watching TV...balik lambat macam semalam pun, sama gak, tengok TV. Tired, takde bahasa nak gambarkan..was invigilating exam from 6.45 - 9pm last night. Arrived home to find my house packed with family abang and sedara mara who came for dinner. Kenalah maintain 'muka senyum' sampai diaorg balik. It's been 4 consecutive nights yg aku tertido depan TV..not that hubby didn't wake me up, million times tapi aku degil gak and keep saying "Jap ah, nanti nak gosok baju gak" and I end up waking up at 3.30am in the morning and ironing his and my clothes for work.

Boring ek baca? Gasak la..sapa suruh baca? :P

And early this morning, around 4.30am, hubby's phone rang..shit, aku memang seram sket kalau phone bunyi pagi2 ni sbb takut dapat bad news, but it was a call from his office. All I could hear was "camner jadik macam tu?", "production" , "cuba matikan suis"...and the dreaded "ok, japgi aku sampai"...gosh, it's 4.30am la people, sian hubby den. Pagi2 sejOk tu dia mandi, kissed me goodbye and went off to work. Not that it happened all the time, this is the first time pun jadik waktu pagi, some other times in the afternoon... it will happen once in every 3-4 months.

He told me he was offered job in another company but it's a new company and it's far, almost 40 minutes drive. The current company, is only 20 minutes drive. He has been in this current company for 7 fu*king years..lama tu. Aku tak pernah keje selama tu dlm satu company. Now ni pun dah 4 tahun, the longest ever :P. And he said the current company might want to counter offer..how ek? Kalau stay, macam takde perubahan je, bonus pun takde. Kalau blah, company baru tu confirm ke stable? Tapi angin baru la... hmm tough gak. But camner pun, I leave it to him to make the decision. And confirm, angan2ku nak guna satu kereta jek pegi keje berdua macam takkan tercapai sampai bila2 :P

Minggu ni juga minggu aku jadik listener. A mother called with regards to her son. So, discuss punya discuss, aku terperanjat sbb mak budak ni tak tahu pun yg anak dia dah stop study for a while and nak continue later..aik kat rumah tak communicate ke? Tak pelik ke tengok anak tak gi sekolah? Mak nya kata pegi, tiap2 pagi keluar rumah macam pegi sekolah. Ya rabbi.. aku sebenarnya kadang2 rasa blessed dgn keje aku ni sbb aku banyak learn about parenthood walaupun takde baby lagi. It's heartbreaking to see how struggling the parents nak make sure anak dapat education tapi the spoiled brats ni mmg tak reti bersyukur.

They don't realized how privileged they are compared to orang2 susah yg takde duit nak belajar. I've faced many parents who were very dissappointed with their children.. sampai terdetik kat hati aku "Ya allah, kalau aku ada anak, janganlah anak aku buat macam ni kat aku, tipu aku dan sakitkan hati aku" and kadang2 menyedarkan aku betapa aku patut bersyukur dapat parents cam mama ngan ayah. I lap u ma ngan ayah..sorry ye kadang2 ada gak adik ponteng kelas kat PPP dulu :P.

And one of my dear friend yg bagitau masalah dia..about how this woman cuba meraih simpati boypren kawan aku ni dgn cakap yg dia ada cancer and will die soon and bla bla. AiyOoo so lame la..she was dumped before and sekarang ni sibuk nak tagih simpati. Punya la berlambak2 lelaki dlm dunia ni, pegi la cari lain, toksah la kacau orang punya. Tak paham la aku. And to this friend, I reminded her not to give up coz aku rasa if it's worth fighting for, then fight. Aku dulu pun fight gak, for my rights :P. But told her fight secara halus, bukan main kasar or cara kotor cam that b*tch. All the best, I hope it's a happy ending for her as mmg budus le kalau lelaki lepaskan a great woman like my friend :)

Wah, jadik panjang la plak. Tomorrow's Friday and the next day is Saturday, yippee..can't wait!

Till then, jom makan cekelat. I need to go and charge my camera battery for Saturday..ku terasa seperti di atas awan..:)


HAVE A NICE WEEKEND EVERYBODY!


5 comments:

konot said...

have fun with B2M amy! jelesnyer aku!

Maff said...

Selamat ber Boys2Men,
Kalau tau awal2 Amy pergi, sure nak tumpang sekaki.
Drive safe kawan.

Yg jeles,
.Maff.

Nona said...

jeles gak!!!...nak itut gak!!! krim slm B2M..ambik gmbr byk2 tau!...

zeedayazid said...

ai het u. paham?

ai jeles kat u. paham tak?

nanti tolong post gambor B2M byk2 ok. dan kalau buleh ko tangkap le gambor ngan diorg tu supaya aku buleh jeles kat ko sampai biler2.

benciiiiiiiii

aku yg cemburu buta,
oxymoron zied

Amy said...

*dengar lagu Boyz II Men sambil baca comment2 dengki hek hek*

Konot - mekasih, i hope so!

Maff - should have asked you also kan? tu la..next time ek..

Nona - jom ah,bleh beli tiket kat atas tu lagik

Zied - ces, comment ko dah tak relevant, ko dah sms aku tadik cakap ko pegi malam ni plak, dapat ticket last minute yek? I hate u eheheh.. nanti kita post gambo sama2 dlm blog ek? Camner leh tetiba nak pegi ni? Terpengaruh dgn aku eh? Hihihi

Aku hope dapat la ambik gambor dekat... takut kut aku nampak B2M tu cam semut jek dari tempat duduk aku...*sigh* i can't wait!