Friday, March 16, 2007

Chicken fight, Uptown & Pulau Indah

Yes, I always have a story to tell..especially this week, sampai hari2 ada post. Hari2 gak dapat phone call dari Cik Mawar lepas dia baca post aku :P. This post pun panjang...gasak la.

I had lunch at the KESAS rest area tadik..kat tempat yg aku citer previously pasal ikan bakar sedap tu. Lambat plak diaorg bukak hari ni, by the time I arrived, the ikan bakar stall is not fully opened yet. They said it will be ready in 15 minutes time. Since we (me, Tiyah & 2 other colleagues) could spare the time, we decided to wait and took a seat beside a group of women having their lunch. Tengah tunggu-tunggu, ada sorang makcik ni pun dok berlegar2 situ. My colleague yg agak peramah ni tegur la and told her that the stall will be ready in 15 minutes time. The makcik chit chat with us for a while and when she faced me, I got shocked. She was wearing this very transparent white blouse, where I could clearly see her renda-renda transparent bra and you know la what else I can clearly see, warna coklat. Ewww, nasib baik aku masih selera nak makan :)

Then the lady beside my table cuit aku, ler Aishah rupanya..aku tak perasan memula tu. Tapi disebabkan apa yg aku tengok tadik, aku jadik agak blur sebenarnya. Right after Aishah left, food was ready and all four of us quickly went and choose the ayam goreng berempah yg baru diangkat. After us, it was the makcik, also choosing the chicken and the rest of other customers dah kerumun stall tu. We were seated right infront of the stall, baru makan 2 minit we heard the makcik screaming. Apparently, one chinese man was asking the Makcik whether dia dah pilih ayam dia coz this man nak ambik and what do you know..I can hear the Makcik said "Banyakkk lagi ayam lain!!! I've been waiting soooOoo long!!" Ye betul, makcik tu cakap omputih dan menjerit sekuat hati. Semua org kat situ mmg pandang makcik tu and of course the chinese man was stunned and he explained "That's what I asked you" and makcik tu membebel lagi. The other chinese colleague, woman cakap "Scream la, you can scream what you want. Do I look like I care? No, I don't care", took her chicken and took a seat near my table.

Kitaorg berempat terkejut tengok. A group of Malay men kat situ pun terkejut and we look at the Makcik in disbelief..adoi, for chicken also wanna fight meh? Makcik...Makcik...
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Had dinner with hubby kat Uptown..lama tak datang sini. Tempat kenangan cinta kawan aku kat sini. *wink kat Cik Ros*. I had black pepper chicken and he had rice (very typical of us, one would have western and one would have kampung food, but both of us agree on teh ais :D). Right after dinner, tetiba dia ajak gi Klang, tengok2 rumah and to show me his new office. I was actually tired but looking at how eager he wants to show me the places, I gave in.

Some of the pictures taken during the journey..

Sempat skodeng kilang dia, and tengok rumah area situ, rental RM350-400..ok dak?

Tengah drive tu, layan borak..selalunya we all kalau drive jauh2 camtu, kitaorg mula la berangan mat jenin..what if this..what if that. Seronok gak berangan ni sebenarnya, kira macam planning the future la. Kitaorang panggil ni 'angan-angan konon-konon' sbb selalunya apa yg kitaorg angankan tu ada budget constraint atau time constraint. Sometimes both of us berangan sampai terlebih-lebih and ended up laughing at ourselves sbb tahu angan-angan yg lebih sangat tu mmg takkan jadi. Paling best kalau berangan pasal "Kalau tiba-tiba jatuh duit dari langit, nak buat apa dgn duit tu" ... berkobar-kobarlah masing-masing, pastu gaduh-gaduh tipu plak saper punya angan2 lagi best..gila kan? Anyhow, we are working towards making some of the angan-angan into reality, insyallah kalau ada rezeki.

I got some idea now about the places there in Klang, the houses and I think I should actively start to find work in Klang to ease us both. We'll see how la. Oh, I volunteered myself for this weekend's event happening in KL Convention Centre, one of the biggest Education Fair. I think the turnout will be huge as the SPM result was just announced. Not sure which day I'll be working as they have yet to finalized it. Entah-entah Sunday or entah-entah both Saturday and Sunday..yikes! Ours is the biggest and most canggih booth :)

So, kalau ada anak2 sedara, adik2, or even cucu nenek saudara jiran sebelah pun, yg baru dapat result SPM, bawak la diaorg ke KL Convention Centre this weekend and bawak la ke booth kami yg cantik itu. Hheheheh..

I enjoyed our long chat today.. I love him. Period.



11 comments:

aishah said...

kedai tu makin lama makin lambat. we all sampai dlm 15 min earlier than u.. tu yg malas nak tunggu tu. perasan gak makcik yg dok tanya2 kat korang tu (tapi masa tu takde idea la dia tanya pasal apa).
btw.. mcm ok jugakla rental kat klang tu.. tapi takde browse2 area yg in between ke.. mcm jauh je kalau amy nak ulang alik bkt jalil nih.

Drama Div@ said...

I'm in love with myself :D

Amy said...

Tu la Aishah..lepas ko pegi je baru jadik drama swasta :P . Tak larat nak tengok dah malam semalam, hubby kata yg tengah2 tu nak tengok waktu siang, Bukit Rimau ke. Kat Shah Alam ada rumah sewa ayah, tapi apartment kos rendah, tak minat la. AMy suka rumah atas tanah.. takpe, manyak time lagi utk survey.

Diva - I love you for loving yourself! :)

hiemash said...

amy...ur husband working kat pulau indah ker? quite far from my place lar...tp still ok lagi kalau nak berkunjung kan ;D
rental rm300-rm400 mmg kira murah kalau kat area situ. Aku dulu pon sewa rm500 single storey house.

semlm kodeng ada call, kitorang teringin plak nak makan meatball n cake yg ko cakap sedap kat IKEA tuh. mmmmm...jom aar plan gi sesama

btw, Normee dah selamat bersalin...baby boy..now kat kampung

cik ros said...

Ramadhan - Up Town - Proton Saga Amy -'hok baju biru belang2'- Married -

Azrul said...

hmm....aku rasa kan drpd ko carik keje kat klang. baik carik kat shah alam or subang. takpon ko tanya la Imran (ingat lagi tak mamat ni?) mana la tau gardenia ada post kosong....

cikPijah said...

tetiba teringat la plak.. bila nak gi makan kat ikea nieehhhh :p

sorry lari dari tajuk

Zetty said...

u guys are such a fun couple :)

so, bila nak belanja seafood kat port klang?

rafizah said...

kalau kau sewa dekat2 area shah alam atau klang, boleh la jadi neighbour aku, hiemash or kak ina (sibereena).. -julie-

Amy said...

Hiemash - Bleh, insyallah bleh kalau dah dekat tu. Heheh berjaya gak aku membuat ko ngan Kodeng meleleh ek? Suruh ah Kodeng plan, dah siap plan suruh dia call aku..weekend ni aku tak bleh, ada Education Fair kat KLCC

Cik Ros - elleh, ingat kenangan cinta la tuh! Aku setiap kali gi Uptown teringat kita sahur kat situ sampai cik Ros kena ngurat pastu kawin :P Sorry beb tadik

Azrul - Rezeki mana sampai dulu, I will grab la. Thanks to your advise sebelum ni, hati aku lebih terbuka utk berpindah la demi dia. Imran? Chiken ye? ISk aku segan la, bukan pernah sembang pun dgn dia. Maybe bagi aku email add dia?

Raff - Aje kata end of the month. Ok kut dak?

Zetty - Perkataan paling tepat is 'crazy couple'. Alah biasala Zetty, bila ada angin, gaduh gak. Bohong ah kalau kata tak pernah gaduh. I think aku comfortable dgn dia bcoz we were close friends dulu, so dah paham perangai masing2 and kita org kalau gurau, mmg gurau kasar macam kawan2 jek. Belanja seafood? Tunggu aku dah duduk sana la.. jgn tolak offer plak bila aku ajak nanti :)

Julie - Tu ah, jadik Klang clan la plak..insyallah, 3-4 bulan lagik..tengok camner dulu. Tengah ushar kawasan. College2 apa yg dekat2 situ ah selain UiTM?

hiemash said...

woit julie...ko tuh bile plak nak pindah shah alam teehehee
b'tambah dekat lar ngan mak mertua ;D