Wednesday, April 11, 2007

Quick update

I only have 3 working days left to prepare for everything. The UK people are arriving on Monday morning 16th April and my board will be presented on 18th April. Then aku merdeka sampai la July nanti..isk, tak sabO dah aku.

Had lunch with S, my ex-colleague from previous company. He called and simply say "Lagi 10 minit aku sampai, kita lunch"....tak sempat aku nak kata apa dah. Sebab dia kata kalau cuba ajak aku lunch, sure aku banyak alasan, sibuk memanjang. Aduih, bukan aku reka-reka, mmg busy gila. Tapi kesian gak sbb dah banyak kali dia call, aku asyik reject je lunch offer dia. So, hari ni pegi gak la, 30 minutes lunch. Tu pun dia ajak teman dia beli handphone, mana sempat! Sembang2 dgn dia, aku baru tahu he was divorced in 2005. Iskk, teruk la aku ni..tak ambik tau pasal kawan. Busy sgt la konon ek.

I'm still considering whether nak balik kampung in law tak this weekend.Sempat ke aku nak siapkan semuanya dlm 3 hari ni? Usually, kalau tengah time kritikal ni, jgn harap la aku nak plan balik kampung. Kalau event start Monday, sure Sabtu sebelum tu la paling kritikal nak buat last minute preparation. I even missed Zied's wedding last time, and some of my other friends' weddings. Semuanya kerana keje. But this weekend kena balik gak sbb my SIL belajar kat Sabah cuti 3 bulan, and she's coming back this Friday (which means I have to prepare cream caramel for her, yikes..bila nak buat??). Hubby decided to pick her up kat LCCT on Friday midnite, then straight balik Pahang. He said he understands if I can't go back due to my work, but isk serba salah la. Dah la last month kitaorg tak balik coz he's busy with the new job.

Kalau nak win-win situation, aku balik tapi angkut sekali la file-file aku dgn laptop sekali and work throughout the weekend kat rumah in law, cuma takde internet line la. But at least, I can check my work using excel and word dulu. My MIL pun dah biasa tengok aku camni, tahu sangat kalau dah aku angkut file banyak2 tu..dia sure cakap "Oh, orang putih datang lagi yek?"

Nak balik ke tak? Nak balik ke tak?

Shit. I wish I can freeze the time.

Siap ke tak, ready ke tak, it's going to be over by 18/4 evening..

Kalau dapat makan chicken with lemon sauce, sure hilang tension kan? Macam tak relevant je kan? :P

8 comments:

Drama Div@ said...

kenalkan kawan u ngan cikpij okay... ::P

p/s: cikpij, jangan marah no... besday hang nak dekat...

konot said...

balik la kg amy.. at least keje pun buleh buat.. family pun bley spent time.. ni ko buat keje sorang2 kat sini lagi buhsan.. lagik stress..

ween said...

both is also important camno??

not been hearing from you for a while. do take care of your health..

Fina said...

balik je.......aku pun tengah merindui MIL aku ni...ngan sawah yg terbentang luas...isk isk iskk...

-bakal besan kau-

cikPijah said...

hek ena si DD tu.. dia nak ngata aku plak.

Amy said...

Diva - Isk, aku kalau nak kenalkan dgn Cik Pij, gua carik yg meletop beb, baru la sepadan dgn Cik Pij yg va-va voom..tak sesuei la S nih..

Konot - Been working my ass off to be able to achieve that win-win situation. Pray for me!

Ween - Tengah cuba dapatkan dedua ni. Insyallah.. and ye,mmg kena jaga kesihatan sampai Rabu depan. Pastu nak ambik MC 2 minggu berderet bleh? eeehehhe.

Fina - Semuanya terletak pada Jumaat. Agak2 siap bleh la. Gua pun rindu gak, rindu ngan pasar pagi Sabtu, rindu dgn patin masak tempoyak mak mentua, rindu dgn ikan bakor..isK meleleh.

Cik Pij - Ala DD bukan ngata. Dia cayang kawan pink dia nih.. Zetty mana?? Rindu la aku nak baca comment dia dlm blog aku :P

Anonymous said...

I haѵе been browsing online morе than
3 hοurs today, yet I nevеr found аny inteгesting article likе yours.
It's pretty worth enough for me. Personally, if all web owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.
Feel free to visit my site ... get Back My boyfriend after break up 2

Anonymous said...

Τherе's definately a great deal to learn about this topic. I like all of the points you've made.
My site - whichonlinecolleges.com