Thursday, May 24, 2007

Life is short

Jordin won at last. Good. Picture taken from yahoo.

Poor hubby has caught flu and cough. Dah suap(paksa) ubat and he is now sound asleep. Sigh,I'm having a running nose as well. I can't be sick now, next week is important for me to be in the office.

Nowadays,
on random days, I will click and see who has viewed me. Sometimes from there, mmg obvious kawan2 aku yg dok baca blog aku, dari nama company yg appear. And I can't help but wonder where some places are because of the unique names - macam Kepong Cubitt Forest Village, Kampong Midah and etc. Paling tak tahan hari ni - Royal M'sia Police..erk, ada polis baca blog saya ke? *Takut* ...err hi abang polis, kakak polis :D

I forgot to mention in my blog yesterday that a student had passed away 2 days ago. It came as a shock to me as he is a student from the programme that I handled - a young chinese guy at the age of 19. From what I heard, he had a prolonged sore throat which then leads to a bronchitis problem. I last saw him last week Friday when he was attending the last paper for his final semester. Isk, imagine dying at the age of 19.

When I was 19, all I care about is my study in Shah Alam... and oh yes, I care about the Monday pasar malam (rindunya!), the nice tuna sandwich from Angel Cakes that aku sanggup jalan kaki dgn Jurina just to get a bite of it, the delicious nasi lemak kat Giant 18, the minum petang kat kedai mamak with my housemates and not forgetting the nasi lemak kecik and the kuih muih from makcik lampu kat luar girl's dorm. Sanggup ramai2 tunggu makcik tu sampai and once dia sampai, semua kerumun *giggles*

Oh, bestnya zaman tu... the friends and the food. I haven't had nasi lemak for quite sometime now. *sigh* Have a nice weekend, people!

22 comments:

cikPijah said...

amyyy!!! windu kat makcik lampu!! ingat lagi dulu dok kerumun kat makcik lampu tu beli kuih mlm2. supper kononnyerr! nasi lemak giant sedaaap!! teringat-ingat ok! kfc yg skali skala bila duit allowance baru masuk and of course pasar ramadhan yg terpalinggg best!! miss those days.. some part of it lah. :p

cik ros said...

zaman ppp mmg di antara zaman paling terbest dlm hidup aku. kalau boleh ulang2 byk kali pun aku nak (tapi part exam aku tak suka)

weh ada lagi satu la, slurpy 7 eleven, ikan bakar pak cik gerai tepi pun sedap.

amy, ko ingat tak muka pak cik kafe kat sekolah sec 17 tu. menakutkan.

Fina said...

alaaaa aku suka blake laaaa....

mesti penah terserempak ngan kau kat shah alam dulu masa aku gi dating ngan apan hehehhe...

pB said...

Salam...

19 tahun ... hmmm , itu adalah 16 tahun dahulu (wargghhh..tiba tiba rasa eden dah tuo nyer)

19 tahun .... masih dok bersekolah kat Klate.
Masih dok mencari pasangan hidup.
Masih dok pening, bila tiap kali exam matematik, nyawa nyawa ikan jer
Masih dok terfikir, nak kerja kat mana ..

itulah kan, kalau dah ajal, ia dtg sekelip mata aja ...

Z.Y. said...

aku mcm terasa my uni life was stolen from me la cos masa tu kan aku SIBUK bercinta ngan org luar.. asik laaa nak jumpa bopren masa tu yg duk kat KL.. i missed a lot of things that a college girl shud do/feel lah.. but of cos ada jugak memori aku sendiri kan.. ko pegi beli sandwich tuna dgn jurina tu mmg kelakar ok! apa la jadi ngan minah tu...

Maff said...

Huyyoo.. Pasar malam Isnin.Highlite of the week tu.
Nasik lemak Giant!Sedap tu.

Bila Giant dah totop, serang stesen minyak ek Raff, Minum Pokka.

konot said...

aku paling suka nasi kerabu kat pasar malam hari senin!! windu!!!
weih..kat blog ni kan asal citer pasal zaman PPP mesti takkan boring ek?

cikPijah said...

maafff!!! kopi pokka itu adalah wajib untuk stay up setiap malam! that anddd ceklat of kos!

Anonymous said...

Tapi kan Pijah,
Entah tahun berapa masa tu kopi pokka tu ade dalam vending machine bawah blok 5. terang biji mata beb!

- Nasi lemak giant, makcik lampu, pok cik canteen, makcik kerek, esso, bas mini, pasar malam senin, ikan bakar singgit - puhhhh!

Normi

linda said...

Aku paling ingat makcik lampu tu suke cakap "nak berapa nasi lemak, naakkk?"..."25 sen je sebiji, nakkk"...perghhh...keibuan sungguh...

Linda said...

wehh...jangan lupa pasar malam Selasa! Kat depan kampus sect 17!

cikPijah said...

normi! biaselah!! alasan nak gi berdating gitu kannn :p

oh! jgn lupa! pkns! pasal dia ada mekdi! :p and subang parade di masa2 kaya :p

Inn said...

oh yes... that sure bring some memories. makcik lampu punya popia sedap ooo..

and subang parade was like the place la until sunway pyramid opened.

but most of the things i remember about PPP was trying to keep down and avoid as many people as i can. that was my own doing though. hehe.

u have a good weekend too!

Amy said...

Citer pasal PPP jek teringat kenangan manis kan korang?

Cik Pi - RM1 dah bleh kenyang ok, makck tu jual murah gila! And yes, KFC is a big deal masa tu, awal bulan je pegi *teringat masa N03 buat makan2 kat situ - rindu korang!*

Cik Ros - Aku pun, one of the best times in my life - byk kenangan kita duduk sebilik kan Ros? I love you! Weh, aku tak leh nak recall la ikan bakar? YG Aku tahu kalau canteen kat asrama kita, aku tuju yg paling kiri sekali.. and abang air yg handsome keh keh.. mmg ngeri ok canteen sect 17 tuh.. tiap2 hari kita bekpes situ, kan? Lepas bayar, bila duduk makan sure comment pasal muka dia ngan harga dia yg mahal :P

Fina - Hah? Ko pernah couple dgn Apan ke? Tak tahu pun. Hihiih Apan dgn Mr W sure has connection with me yek? Satu ex-collegemate, satu colleague.

Kak pB - Matematik nyawa2 ikan ye? Keh keh.. but somehow maths was my favorite subject kat college dulu. And yg boleh score. *Teringat2 score 100% dlm maths test kat college- bahagianya*

Amy said...

Zied - Yeah, I remembered that. Kalau weekends, ko, aku dgn Rina sure antara yg terawal berdesup balik dulu hari Jumaat :P. And Ahad malam, antara yg paling lambat sampai balik ke sek 18. Ye, mmg kelakar pasal sandwich tu tau. Kalau tinggal aku dgn Ju je time weekend, bangun la kul baper pun - sure kitaorg jalan kaki gi Angels Cake tuh.. gosh, I miss her la! Dah baper org anak agaknya dia nih

Maff - Esso kan? Bebudak laki ramai suka lepak kat tembok situ kan? Macam segan je nak lalu bila diaorg dah ramai2 lepak situ.. makan2 kat Junction pun best apa, selalu lepak sana erm..

Konot - Aku selalu rasa nak pegi sana hari Isnin kadang2..entah ada lagi ke idak pasar malam tu. Mmg best kalau ingat balik zaman PPP tu Konot..

Cik Pi - Pokka ek? Pastu study sampai lewat malam,buka radio, nyanyi ramai2,gelak2.. gilos. Diba pekabar ek? Teringat kat dia

Amy said...

Normi bebeh - Add bas kunyit to that. Kena bayar RM0.50 kan naik bas kunyit. Dah final year baru aku dpt keta, lagi sakan berjalan merayap! Sahur pun kat Uptown kah kah.. gila jauh drive dari Shah Alam ke Uptown.

Linda - Oit! Linda Bayam.BAru sekarang nak muncul bagi comment..:P
Mmg best makcik lampu tuh, suami dia pun sampai naik semput tengok kita kerumun gerai dia. :P Mana bleh lupa beb pasar mlm sek 17, BSN Sek 17 wajib pegi sbb nak check MARA dah masukkan allowance ke belum hihihii.

Cik Pi - Habis happening PKNS kan sbb ada mekdi. Subang parade di awal bulan. Ingat lagi sket punya payah nak sampai subang parade. Naik bas, berenti kat batu 10, cross the road naik bas lain plak baru sampai Subang Parade. Kadang2 naik komuter. Dapat je keta, berdesup lagi jauh, sampai ke Jusco Bukit Raja :P

Inn - Yup, popia dia to die for ok? Dah le sedap, murah gilos. Takpe Inn, mende dah lepas. This blog thingy has actually bring all of us 'closer' don't you think? Thanks to Ghaz fo initiating the ADP3reunion blog..

Arena said...

Loh, apsal sumer citer pasal makan tuh? muakakkakak

Freak & Geek said...

hmmm.. those college memories.. lovely, aren't they?

just had nasi lemak kukus last fri + sat in DU, 2 days in a row.

Heaven!

Amy said...

Arena - HEHehhe sbb tempat mkn kitaorg kat college dulu besh2 dan murah2.. kenangan terindah semua tu :P

F & g - U ok dear? Lama tak nampak u kat sini :D . Memang, college memories are the best - kalau bleh nak ulang dan ulang lagi.

Jelesnya dia bleh makan nasi lemak kukus 2 days in a row. U slim takpelah F n g!

Fina said...

lebih kurang camtu la dulu....ala time budak2 kan....ada la gi double dating ngan shareen and iwan...

anyways....we are still good friends till now...my previous posting ada pasal apan hehehe..."That SHY GUY"

Z.Y. said...

pasal jurina: the last time i met with her and yasz was to meet rina's firstborn kat parade. so that was prolly 4 yrs back. masa tu jue ada bopren mat salleh. skrg ni tatau la apa citer plak. does anybody here know what happened to her? anybody kept in touch?

Amy said...

Fina - Oh gitu kisahnya..kiranya he also from same MRSM le..aku baca dah posting tu.. Apan pemalu ke? Serius ka? Well, aku tak pernah le bercakap dgn dia kat college dulu. But hey, I saw him on this movie kat NTV7 dgn Zan Azlee..apa tah tajuknya. Macam nak gelak pun ada tengok dia berlakon, tak sangka..I've blogged about them appearing on TV in my previous posts.

Zied - 4 years back? Dah lama tuh. Apasal aku takde ah masa tuh? But I went and visit Rina kat SJMC tengok baby dia, 2nd day kut baru aku nengok dgn Zul. Amadt was telling us tangan dia rasa nak patah masa Rina cengkam..ahahha..Rina, Rina..
I think Raff is still in contact with jue, not so sure. I miss that girl la...and Yasz too. Bila Rina nak join kita punya TEKBES meet up?