Wednesday, May 23, 2007

Mission Impossible..


Today's Wednesday..as usual - the 2nd gym day for the week. Packed my gym bag, baling masuk kereta. Kuar dari umah, baru teringat suar track tertinggal, patah balik (sanggup tuh!)

Pagi, jaga exam - 2.5 hours..berdiri, jalan.. berdiri, jalan lagik.. betis dah rasa kejang.. tahan..tahan..sabo.

Lunch - Had chapati, berjaya tak makan nasi - jeling kat Tiyah yg order nasi goreng ayam :P

After lunch - Jaga exam lagik?? Another 2.5 hours of berdiri-jalan. Koyak!

Masuk opis lepas jaga exam, dah kul 5.30pm - mak aih banyaknya keje atas meja. Serabut kepala.. so, decided to stayback for a while and then can go to gym. In middle of doing work, my 'tukang comment via phone yg setia' called, borak2, gelak2.. one hand holding the phone and another hand trying to photocopy materials. Borak about 5 minutes only as I need to finish up my work. End up till 8pm in the office and drove straight back home. Was feeling exhausted and mentally tired.


So, ponteng la hari ni, tak pegi gym...Jumaat le plak..

9 comments:

pB said...

Sonok tu masuk gym/

tapi nak kena ada displin diri.
kalau tidak rugi jer bayar bulan bulan

salam dari kak pB

Drama Div@ said...

Congrats Jordin Sparks!!!

kay said...

amy: tahanke makan capati aje? takpe lunch lebih sikit, nanti kan nk workout burn off semua. dinner yg kena control

ween said...

amy, cayyok lah pi gym.. takpe miss sekali skala. jgn makan 3 jam sebelum tido..

rafiqaheliza said...

Pegi gym best woo! Esp if u hire a personal trainer to motivate and keep your record. But disiplin is a mustlah kan...
Dulu masa sekolah bolehlah nak pi. Skang ni, hampehhh...

Amy said...

Kak pB - welcome to my bengong blog. :P i'm flattered! meh la jengok2 selalu *blush* nanti amy buat kunjungan balas yek? Yup, bulan ni promotion free, bulan depan baru start bayar. Ni first time ponteng ni, rasa guilty keh keh. Jumaat saya harus pegi walau penat mana pun. Harus!

Diva - yeay jordin menang! meh high five

Kay - Surprisingly macam bleh control jek tak makan nasi. naper la tak buat dari dulu *tepuk dahi*. Semalam sbb dah rasa mmg tak larat nak pegi, tu yg tak nak makan heavy sgt.. dinner mmg tak sentuh nasi. makan roti brown u.. tak sedap pun telan gak. Kadang2 bila balik gym dah penat sgt, terus tido jek..tak makan.

Ween - Tetiba je rasa nak start Ween walaupun dah terlambat benor. I knew I must start somewhere. tengok la camner, hopefully bleh shed some kg by end year, sket2 tapi selamat..:D teruskan la memotivasi diri ku ini

Rafiqah - Jumpa dah blog Amy? ehehe. Dugaan mmg banyak beb, especially bila dah penat keje tu. Tapi ku gagahkan jua, semalam je yg surrender sbb dah dua hari berturut2 stayback sampai malam kat opis. Penat sgt dah. You tak yah gi gym la, dah slim - tambah2 jaga budak2 comey tuh!

Anonymous said...

Amy,

Aku ni actually ko nya silent reader ...and aku rasa bangga kau betul2 make it your blog interesting to read.
Congrats and enjoy your gym class
Bila yek kita dapat jumpa reramai2?

Myza

Amy said...

Myza - Silent reader? Kalau dah pernah berkawan dgn aku, aku tak anggap silent reader la weh. Interesting ke? Aku rasa macam bosan jek.. life aku ni. Bukannya ada mende happening pun. Cuma aku tulis apa yg aku terpikir dan teringat jek..
Bila yek? Dgn sandra and Rosnah slalu gak jumpa, dah diaorg senang singgah opis aku atau jumpa kat IKEA. Ko jek jauh sket beb. Aku dok budget hari yg aku cuti nanti, aku nak gi lunch dgn ko, Kodeng n nomee sbb korang semua kat shah alam. Senang sket jumpa one short kan? insyallah ada rezeki nanti.

Anonymous said...

Amy,

Aku setuju btul kalau ko sudi turun Shah Alam. Leh ajak julie skali.
Lama tak borak2.
MMg aku suka baca ko nya blog. Ada mcm2 citer..

So take care yekk

myza