Friday, June 08, 2007

Entah apa-apa tah..

I didn't go to the gym the whole of last week,too much work to do that I was forced (dgn rela hati) to stay till 8pm almost everyday..

So agak rasa guilty la and mmg control sket makan last week sbb dah tak pegi workout kan. This week pun dah rasa nak serabai jek planning ke gym tu tapi hari ni kuatkan semangat. Tiyah has other plans and since Mama need to use her car, we still have to travel in one car and she sent me off to Sum*it after work, and then hubby will pick me up on his way back from work.

Pegi kat locker, mandi2, tukar baju and bila nak pakai kasut - Damn! I realized that the shoes belongs to Tiyah. Our bags are identical and thus, the confusion. So, we exchanged smses :

Shit! Tertukaq beg kasut hang ah! Arghhh

Lor ye ker? Pakai je la, 'wangi' stoking aku tu.. (cinabeng adik aku ni)

Kasut ko besar la! Panjang macam kapal!

Sungguh tak selesa pakai kasut dia sbb bleh rasa ruang kosong kat kasut tu.. belasah je la labu. Aku ingat kan aku akan pengsan hari ni sbb dah seminggu tak workout tapi ok la, semangat la gak sbb dah rasa bersalah kan? Aku larat buat sejam je, pastu dah mula pening.

I think when I sweat a lot, aku pening. Especially bila berpeluh kat kepala coz dah pakai tudung semua kan? I will usually get migraine kalau tengah panas atau loud music. Yes, I am a makcik like that, tak bleh dengar lagu kuat2 or lagu2 rap entah sebut apa tah.

Ingat bila dah penat sejam tu, nak duduk kat tempat locker tu rileks-rileks. Tapi aku tak gemor betul loud music yg depa pasang kat locker area tu.. makin berkecamuk kepala aku. Kat machine area, tak plak sekuat tu. Tadi ada lagu English yg retro2, pastu yg rap2...arghhhh!! Ambik tuala terus gi mandi, tak sabo nak kuar dari situ.

B lambat lagi nak sampai, aku malas nak jalan2 dlm Sum*it tu, nak cari tempat baring. Last2 pegi la menuju ke surau walaupun aku uzur. Surau tu kat tingkat 12, agak sunyi la sbb banyak opis dah tutup. Masa naik lift sorang2 tu, aku bleh terbayangkan citer seram Zetty..psycho betul lepas baca..sampai je tingkat 12, pak guard lak dok tercegat depan pintu lift tu.. takut aku Zetty ahahha..mmg terbayang2 citer tu.

Besok kena gi keje, jaga exam lagi. Ye,mmg aku yg volunteer nak keje sbb takde commitment kan? Lagi pun, bleh dpt replacement leave - bleh la aku kumpul banyak2, tak yah guna Annual Leave aku (simpan banyak2 pastu tak guna pun..hmmppHh).

Selamat meng rilekkan diri kat rumah!

4 comments:

Anonymous said...

hello duhling,
actuali byk nak cita pasal entry ko kali ni.. tu yg ari semalam aku nak ajak ko gi lunch tapi tak sempat kan.. tak pe lah next time. aku dah tanye laki aku.. nati aku cita apa jawapan dia. aku ni pon rase macam salah buat lah.. i need a personal trainer tau.. bukan tak caya kan laki sendirik cume biasalah bila org yg kita biasa we tend to be soooo degil and main2. cuba kalau aku dapat sesapa yang aku tak kenal mesti ikut.. jek apa dia cakap (ish apa aku merapu ni? ko paham ke?)
problem aku sekarang makan la sebab aku tak ikut time and makan je apa yg aku nak. kalau makan, makan betol. kalau tak makan langsung tak makan sebab bz and aku tak sempat and terlupa. sekarang ni aku tgh nak arrange schedule aku yg kalau penoh, penoh betol..kalau tak jumpa org, memang lepak kat umah je lah..sebab kena add in satu lagi activiti dalam program nak mengurus kan badan ni..Benci tol lah... apapa pon i love u too!!

Amy said...

Sand - I lap u tOOo! Heheh hari ni patutnya lunch dgn Rosnah tapi Khaleeq tak kebah2 demam lagi. Sian budak tuh! Aku rasa kita2 ni kalau setakat lunch time mmg tak cukup la nak bercerita :)

Zetty said...

beb, hantu ada kat tingkat 3 jek la. kehkehkeh.

Amy said...

Dah la ko zetty..jgn la masukkan comment berantu sini *cubit pipi*