Friday, July 13, 2007

Post boring yg takde gambar..

I'm tired la.. exhausted...with work. I think I'm pushing myself too hard.The next two weeks will be madness.I am so going to take leave in August after all this is over..

Tak pegi beach pun takpe, nak tido, tido, tido...dan tido lagi. I miss having peaceful annual leave without disturbances over the phone on work related matter.

Lately, been hooked to Taiwan series via CD that my SIL borrowed.Been watching every night, while 'trying' to also complete some of my work via laptop..With hubby by my side, so rajin to change the CD for me.. mind you there are 20 CDs in this series. There's also another 20 CDs in one Korean series, brought by my SIL as well. She really spoilt me la.. eheheh.

Hubby on the other hand, enjoyed the hot drinks I've been making every night, accompanied by either biskut lemak or keropok goreng. Was supposed to make him cucur durian (my family pronounce it as cucoq deghoyan : only org Perlis know what this is, I think) tadi but I fell asleep after half an hour watching, with papers around me. He as usual will not wake me up as he knows how tired I am these days, especially this time of the year. I felt guilty la, will try to do it for him this morning so that he can eat it on his way to work..that if I didn't fall asleep again :D.

The hero in this Taiwan series is sooooooo handsome. Comey bangat! And whenever I said this while watching, hubby will say "Tolonggg..tak handsome pun!" Ngeh ngeh ngeh..


15 comments:

konot said...

amy.. nak kasik card kat nko nih. email me your address ek? norliana_ar@yahoo.com

Zetty said...

have a nice weekend bebeh.

Amy said...

Konot - Ok bebeh. Will do. Thanks for the thought, insyallah aku pi kalau takde apa. Nak jumpa Balqis!

Zetty - Thanks bebeh. Have a nice weekend too *mowahs*mowahs*

Nomee said...

Cik Ros, jadi tak lunch kita ngan sandra tuesday ni? Ajak Myza and Julie skali.
(Err... puan punye blog; jgn marah ha... gua tumpang lalu kat blog ni. Gua tau dia org mesti baca blog lu hari-hari; cam aku gak!)

Drama Div@ said...

tido is good... it helps you to rejuvenate your body and free your mind...

cikPijah said...

aku tetiap pagi bangun nyesal pasal tak tido awal the nite before. :P

Fina said...

laaaaaa..kau orang perlis kah???

takpenah pegi pergghlihhh ok....

eheheh u have a good weekend babe..and get rest ahh..

Amy said...

Nomee - Siot..! Dah le tak ajak aku. Mementang le korang semua keje kat shah alam, weh, carik kan la aku keje kat shah alam!! Laluan iklan ni harus bayar RM0.50 yek setiap kali lalu :P

Diva - Aku dah lama tak rasa tido 8 jam tau Diva (padan muka aku sendiri). Tapi laki aku bising le plak kalau nak pegi bercuti tapi sebenarnya tido je kat hotel kui kui

Cik P - Sama la! Everyday ok? *nguap* Dah le semalam tengok harry porter sampai 1 am, balik sambung buat keje, browsing lagik..pastu posa plak hari ni (bulan rejab) *mata kuyu* cepatla pukul 6pm..lama dah ni tak balik on time :D

Fina - ye la, chek org perghlihhh. Tapi chek tak lalu nak makan laksa belut (pronounce beluit). Awat tak singgah perghlih bila balik aloq setaq? Weekend dah habis la Fina, passed by in a blink. I had a great one though *wink*

ween said...

amyyyyyy, can I borrow your SIL??? ekhehkehe... and how do you cucoq deghoyan tu???

Amy said...

Ween dear - Bleh nak pinjam tapi kena ambik dia kat UMS la.. isk citer tu best gila

Cucoq deghoyan? Tepung gandum, a bit of sugar, then durian (biji tak yah) and campur air, bancuh kasik pekat cam cekudok...sedappp kata semua org la..saya tak makan :D

rafiqaheliza said...

Hey Amy, thankslah sebab tolong promotekan my lil biz (referring to the last post). Talk bout tidoq, dah lama dah tak dapat tidoq best. Baru nak dapat tidoq best, dah ada sorang baby lagi yg dok kerap jaga malam. Lo ni pun ngantuk giloss!! *nguap*

ADIEJIN said...

teruk..tengok citer Taiwan pastu harap harap nak mimpi jumpa hero Taiwan dalam mimpi ek ? notty..

Amy said...

Rafiqah - Tu la, patutnya time ni la Amy tido puas-puas eheheh. Takpe, citer Taiwan dah habis tengok..bleh tido on time dah.

Dear Adiejin yg anonymous - Rasanya takde plak I cakap dlm blog kata nak harap bermimpikan hero taiwan tu..U silap baca dari blog org lain kut? Kalau dpt tido tanpa mimpi apa2 lagi nikmat weh.

Drama Div@ said...

apdet la wei.. takkan lama sangat tido nyer.. :P

Amy said...

Diva - I lap u today, tomorrow and forever heheh..jap ah. Gua busy bangat. Kat rumah pun bawak balik keje..