Thursday, August 30, 2007

Malaysiaku Gemilang..

Yeay....today's last working day before a long weekend..

Which means a double effort to make sure work for next week is done by today.

A chinese friend minta tengok alas dulang hantaran, her sister is getting married to a Malay guy. Alhamdulillah, another new member as Muslim. Well, I only have two alas. Mine is purple, and my brother's peach color. Both beads work done by Mama and helped by Tiyah and me. The purple one has been borrowed many-many times already by friends and cousins..at least tak dpt tolong financially, tolong material pun jadik la..

Yesterday evening were spent preparing the graduation scrolls. Event will be in R.enaissance this Sunday, and we got to report duty by 9.30am..yes, 9.30am on a bloody Sunday morning. I predict that event will only be over by 4.30pm - there goes my Sunday and an anti-climax for a long weekend. Having said all that, I actually like graduation events (better if it can be on Saturday). It's hard to explain the feeling you get when you see the students all clad in the robe and walking up the stage to receive the scrolls. There are some students that I feel attached to over the years - the friendly ones and the funny ones. Having dealing with them since their Foundation years, Diploma and seeing them transform from a rebel to a matured individual, I do feel proud for them, well some of them.

Selamat hari merdeka. I'm sure most of you have got things planned for this long weekend. Ada yg nak pegi support hubby nya dlm M.erdeka Race - all the best Wa! Ada yg celebrate anniversary - kat A.villion PD you... happy anniversary my dearest friends. Ada yg nak pindah - selamat mengemas barang, careful your back :D. Yg nak pegi long journey, please drive safely, ingat org yg tersayang. To my friends yg dah berjanji-date Daim Cake and meatballs kat I.KEA this Saturday - see ya!! I'm looking forward to it.

While you all are having fun this weekend, lazing around, pampering yourself... ingat2 la kat aku yg akan bekerja seharian Ahad ni kat R.enaissance.*buat mulut muncung*

12 comments:

aisha said...

huhuhu.. slamat bekijer la ek akak di ari ahad.. sama jer.. akak kijer, kitorang kijer gak.. kijer mengadap jam on da way nak balik kl ahad nih.. apapun, selamat hari merdeka ek..

Ayu said...

hmm.. kat mana ye nak kibar bendera Malaysia kat buni Melbourne ni besok? (kat pintu umah bley??)

Enjoy keje while you can.. kang jadik cam aku, rindu nak keje..hehhee.. tu lah manusia.. bila keje rasa nak dok umah.. bila dah dok umah..adusss boring nya .. lagi syok pegi keje...mana satu nih ?? hehhehe

idham said...

hehehe suka tenguk muncung dia :)

IDHAM

Cosmic_GurL said...

Kalau Ahad u keja dpt tak cuti on Mon?

Happy Independence Day 2u my dear!

Jgnler buat mulut muncung tu..tak cun ah :P

Drama Div@ said...

happy merdeka!!!

rotikacangmerah said...

kita nak tido and jahit and tido and jahit.

bestnyiaaaaaaaaaaaaaa

*teropong tengok muncung amy dari jauh*

Amy said...

Aisha - Ha'ah ek? Anyway enjoy your weekend dear..

Ayu - Bleh je letak kat pintu tuh. Korang kat Melbourne tak buat gatherings ke dgn all the Malaysians sempena Merdeka ni? Memang la Ayu, selagi bernama manusia, tak pernah nak puas hati. I wish I could reast for a year la Ayu - betul2 tired and worn out

Abg Idham - B pun suka, lagi kita merajuk lagi dia gelakkan.

Sherie - Jgn harap nak dapat. Tapi dia bagi monetary compensation. ok gak la walaupun penat nak mampuih. Happy Independence Day to u too. Enjoy ur weekend!

Zal - Happy merdeka! Takmo join aku kat IKEA? :D

Kak Lin - Kita cuti 2 hari jek. Lepas dah habiskan laundry, nak baca buku citer, tido, buku citer, tido..eheheh. Oit, teropong la, satgi tumbuh ketumbit baru tau *hugs*

ween said...

Selamat Hari Merdekaaaaaaaa!!

dan selamat bekerja :) ehehe

Amy said...

Ween - Hehheehe...thanks

che'fara said...

happy merdeka to you!! jangan muncung selalu k kak amy?

*hugs*


eh kak amy, nak tanya akak lecturer ke?dekat mana eh?

Drama Div@ said...

saya bangun quite lambat this morning, so next time la yek

Amy said...

Che Fara - Penat la dek non oi, hari ahad pun keje..sungguh takde life ok? Bukan lecturer la beb, admin je. Kalau kak amy jadik lecturer, mahu biru muka budak2 tu aku baling marker pen :P

Zal - Argh, alasan! Pegi One uTama tengah malam bleh...nak lunch dgn kitaorg tak bleh. U should have come la beb, we had a great time (at least I surely did!) Next time ok, kita ngeteh..