Monday, September 17, 2007

Short update

Kalau dah namanya Short Update, kena la short kan? :D

Got back from Pahang last night, B aka the Kampung Boy sangat happy.

Saturday belasah ikan patin masak tempoyak dan ikan terubuk dan talapia bakar yg sungguh fresh dah manis. And Mak buat kuih tepung pelita dan juga cempedak goreng.. senang2 bleh naik 5 kg di situ..tsk tsk. Tapi kenikmatannya bak kata iklan kredit kad itu, 'Priceless'.

Semalam cari ayam golek yg famous di situ tapi sungguh sedih, semua sold out... diaorg ni kul 12pm dah book ayam agaknya..takpe, maybe next time.

My sore eyes had recovered. Just left a tiny red spot on my right eye. Just in time. Alhamdulillah. And I'm blessed to have him applying eye drops and eye cream on my eyes day and night without complaining or without fear of being infected. I love you very much, my Kampung Boy. And I love looking at you being the original Kampung Boy, dok kait buah cempedak and kutip buah cempedak kat kebun yg banyak nyamuk itu. I think you look sexy dengan tangan penuh getah buah dan selipar yg penuh dgn tanah lembik itu. :D

These two days will be the busiest working days for this year I think. Bring it on!

5 comments:

aisha said...

Alaa... tak ckp balik kuantan..
nak itut....huhuuhu... best nyer makan ikan patin tempoyak.. kalu goreng saja pun sedap... neway, dah try asam pedas ayam akak, tp lupa taruk lada itam.. sangat sedap dr makan ikan... thank for the recipe..

Nomee said...

Naper la bsy these two days?

Anonymous said...

Amy,

Wah mcm baca novel cinta jer...gilosss loving...
I'm really happy for you

Myza

shell said...

lepas berdating ngan budak "bandar" aku pun rasa i prefer kampung boy.

Amy said...

Aisha - Huhuhu..kak amy dah try makan yg goreng, dan yg buat masak sambal, mmg sedap ikan patin tuh. Yg kat KL byk lemak sket, tak sedap. Weh adik, resipi akak bagi tuh masak asam ayam la, bukan asam pedas. Bleh guna resipi yg sama untuk udang, daging, ikan kembung, sotong etc. Favorite kak amy masak ayam, sotong atau daging. Marvellous I tell you!! Cuba lah.

Nomee - Biasalah aku, kalau tak busy bukan aku.. muak dah aku.

My - Jgn la cakap novel, ni cerpen jek ni, pendek jek ehehe. Biasalah beb, sapo tak sayang laki..dpt yg penyabar cam Zul plak..

Shell - Aku pun rasa mcm tu la beb. Aku dah couple dgn budak bandor kaya raya pun bikin kepala pening jek. Kampung boy ni gak yg best, very down to earth, dia 'mensederhanakan' aku...keeps me on the ground.. :P I lap my Zul.