Wednesday, October 03, 2007

I'm back..

Alhamdulillah, dah selamat sampai tengahari tadik..both me and hubby are still tired. We had to endure 9 hours in the Jeddah airport, siap bukak posa kat situ and another 8 hours flight.. and despite the long hours, hati ni sangat sayu nak meninggalkan Mekah..

I am already missing the iftar moment kat Masjidil Haram, the terawih prayers..and the new found friends there.

Iyer, me and hubby pergi menunaikan umrah. It was an opportunity that I cannot resist. Was offered by my company to perform Umrah, fully sponsored. I just have to pay for my hubby jek. Who in the right mind would decline the offer kan? Pegi bulan puasa pulak tu, bulan yg penuh dgn keberkatan dan pahala. Some friends tanya kenapa tak cerita dari awal2 or let people know...I have my own reasons. I got to know about this only about 10 days before departure, and I only let my closest friends know. Benda2 macam ni aku tak rasa perlu dikecoh2kan sebelum betul2 aku pegi.

The journey was...MAGICAL. That is the best word to describe the whole experience. We went to Madinah for 4 days and 3 nights and spend another 10 days 9 nights in Mekah. Masjid Nabawi and Masjidil Haram menjadi saksi cinta kami, I felt so much in love with Zul.. I felt well protected..I felt calm, nothing else matters. Moga Allah memperkenankan doa-doa dan impian kami berdua yg kami bisikkan tanpa jemu di depan Kaabah.. dan moga Allah panjangkan jodoh kami berdua ke akhir hayat kerana sesungguhnya aku amat mencintai lelaki ini.. lelaki yg telah botak ini..:D

p/s : Nanti2 aku update lagi..aku nak join abang botak tido..:P

36 comments:

Mas Rahim said...

Amy....Alhamdulillah ko selamat wat umrah! sure best kan! ermm parents aku pn kat sana & raya sana pun...apa2pun...welcome back!

cikPijah said...

welkam back bebeh! miss yew!! muahs! muahs!

idham said...

magical indeed.....:)
actually kan....i dah agak dah....u n hubby were going THERE...macam mana boleh tahu? ntah la....tapi memang kuat rasa..

sungguh rindukan suasana berpuasa, berbuka, berteraweeh di Mekah dan Medinah...

welcome back!

ada rezki, boleh pergi lagi...InsyAAllah

idham

Anonymous said...

Amy,

Alhamdullillah...and Welcome back

Myza

aisha said...

yeay!!! dah pulang.. dah pulang!!! dah pulang!! alhamdullilah.. sronot?

Inn said...
This comment has been removed by the author.
Roti Kacang Merah said...

ish, syahdu lah baca post ni. dengan suasana sana yang dirindui, dengan your deeper love towards your PakNgah... ish, bergenang dah ni.

Moga ada rezeki nak sampai ke sana lagi, this time kalau boleh dengan my PakNgah...

Welcome home, Amyyyy!!!! Alhamdulillah selamat sampai. Kita cemua windu, tau! Was actually counting the days that you would come back, hahaha!

By the way, biskut siap Ahad ni, otey? hehe

Marina said...

Hi Amy....

Alhamdulillah, kita tumpang seronoknya.....

welcome back..!! Miss you sooo muchhh......

Maff said...

Amy!!!!

Best!!

konot said...

yahuuuu amy dah balik!!!

zelesss nyer i..dpt berposa di mekah!!

bila lah nak sampai rezeki aku plak nih...

cepat la update weihhh

Zetty said...

"Masjid Nabawi and Masjidil Haram menjadi saksi cinta kami, I felt so much in love with Zul.. I felt well protected..I felt calm, nothing else matters. Moga Allah memperkenankan doa-doa dan impian kami berdua yg kami bisikkan tanpa jemu di depan Kaabah.. dan moga Allah panjangkan jodoh kami berdua ke akhir hayat kerana sesungguhnya aku amat mencintai lelaki ini.. lelaki yg telah botak ini..:D
"

aku pulak yg tumpang rasa warm and fuzzy :D

welkam home, bebeh

Arena said...

Amy,
dah agak u pergi umrah. Alhamdulillah, bestnya..Nanti jangan lupe cerita2 okay.

Nomee said...

Just after I posted my comment on your previous post, I sensed it... I knew it... KAU PI UMRAH! Aduh.. Terus aku tangkap sayu (or is it jealous?) Syukur segalanya lancar. Sponsored ker tak sponsered ker, itu namanya rezeki.

kay said...

amy, bestnya! i pun cam zetty rasa warm + fuzzy baca your post.
btw i hope Allah makbulkan doa2 u, amin.

Amy said...

Kodeng - Ha'ah ramai gila Malaysians kat sana.. rasa macam ada kat Malaysia je. Memang seronok la Kod, sure parents ko pun cakap seronok.

Cik Pi - *lari2 ala2 hindustan* I miss you tOooOooo! Kira jadik ek sabtu ni kat IKEA? YabedabeduUu

Abg Id - Memang terror eheh. Seriously baru balik semlm pun dah rasa rindu sgt.. sayu :( Moga ada rezeki ke sana lagi..AMIN

Amy said...

Myza - Thanks dear

Sha - Seronok sangat, tak terkata... ehehe wendu kat akak eh?

Kak Lin - Insyallah lepas ni your rezeki plak ke sana.. isk counting the days? U missed me that much eh? Nanti kita jumpa Ahad ni..I'll call you on Saturday to fix the time ok? Mowahs

Amy said...

Marina - Tima kasih sebab wendu kat aku, ahaks!! Insyallah, sudah aku doakan kesejahteraan kawan2 aku kat sana :D

Maff - Best, mmg best!! Nanti jumpa ek Saturday?

Konot - Insyallah, ada rezeki kawan2 aku plak, dah aku doakan kat sana ;P

Zetty - Thanks bebeh...I miss you ihiks

Amy said...

Arena - Insyallah, tunggu letih ni hilang aku update lebih sket :D

Nomee - Mekasih.. alah, lepas ni insyallah ada rezeki ko plak..

Kay - thanks bebeh

cikPijah said...

amy.. ko tak ikut botak mcm abg botak ko skali? :D

Amy said...

Cik Pi - Hoi mana bleh, nanti dia tak kenai aku dah..pastu nanti jadik kontroversi cam Amani plak. Mak tak suka glamour2 ni..keh keh

Sweettooth said...

wah! u r so lucky! Alhamdulillah udah selamat tiba ke tanah air ;). What do u thnk of Jeddah? Hubby might work there soon...sobs...

Amy said...

Nina - Rezeki Amy kali ni agaknya. Alhamdulillah. Jeddah ok, nampak buildings dia modern sket..I saw huge shopping malls there eheheh. Hubby might work there? Bestnya. Anak neighbour depan I ni pun dah nak start keje sana for 3 years..

NORA ANSHAR said...

Alhamdulillahhh... selamat sampai. Welcome back darling! Aku pun mendoakan semoga doa2 ko depan Kaabah dimakbulkan, InsyaAllah...

Amy said...

Noresh - Insyallah, moga dimakbulkan.

Drama Div@ said...

bila korang bukak posa kat ikea ni? tak ajak pun.... **sedih**

Amy said...

Zal - Ni sesama budak PPP jek la beb. Next time kalau aku ajak ke IKEA, jgn tak dtg plak? :D

aisha said...

aKkkkkkkaakkkkkkkkk........ mana????

Amy said...

Mana amendenya Sha? Update ke? Nanti, kena tunggu 2-3 hari..akak still mabuk udara nih ehehhe

che'fara said...

hey there kak amy.

welkam back.welkam back :)

Anonymous said...

hello amy..tak sabar nak jumpa ko lah...amy..ko buat aku menangis bila baca this part..

"Masjid Nabawi and Masjidil Haram menjadi saksi cinta kami, I felt so much in love with Zul.. I felt well protected..I felt calm, nothing else matters. Moga Allah memperkenankan doa-doa dan impian kami berdua yg kami bisikkan tanpa jemu di depan Kaabah.. dan moga Allah panjangkan jodoh kami berdua ke akhir hayat kerana sesungguhnya aku amat mencintai lelaki ini.."

Aku pon akan doakan ko amy..

-sandra

Amy said...

Che Fara - Tenchu..tenchu *hugs*

Sandra - Aduih, sampai nak nangis ke? itu bukan ayat rekaan tau.. aku tulis tu secara spontan, apa yg kuar dari hati aku.. aku sayang gila ah kat Zul, cinta sesungguhnya! keh keh macam org angau kan? mesti kena jumpa beb, I owe u something..aku ingat lagik eheheh

ween said...

Salam Amy, haiii ingat hilang pi mana lah ari tu.. Rupa2 pegi mengerjakan ibadah :). Murahnya rezeki amy & suami. Dijemput sebegitu. Seronok ween dengar. Alhamdulillah dah selamat semuanya & kembali.

Marina said...

Awak tk tau Amy, all this while gue ni parasit tetap kat blog awak....dok diam-diam baca blog awak ari-ari.....bila awak tak update bosan tau sbb tak tau nak baca blog siapa pulak..hehehe

Anyhow, semuga doamu dimakbulkan...aminn....

Amy said...

Ween - Tu la, Amy happy sgt kat sana dgn Zul, tak tahu nak describe mcm mana :D

Marina - Parasit tetap? sabo jek la ko

lieyssa said...

Amy, am happy for you... Seronoknya baca kesah chenta di bumi Anbiya'... Though hajat aku ngan arwah nak ke sana tak kesampaian... I hope I will be salah seorang tetamu di rumah Allah suatu hari nanti...

Amy said...

Lieyssa - Baru perasan la ko punya comment. Insyallah Lieyssa, ada rezeki sampai jugak nanti ko kat sana. Aku doakan :D