Sunday, October 07, 2007

Jawab tag dulu

Updates nanti dulu yek.. aku jawab tag-tag yg terhutang dulu nih..walaupun ada yg dah basi, jawab tetap jawab kan?

Firstly, kena tag dgn Nomee

5 Things in My Bag
a. Purse
b. Lipstick (yg jarang sgt nak dipakai!)
c. Tissue
d. Thumb drive
e. Segala tok-nenek kertas receipt, pakai campak masuk :P

5 Things That Are in My Wallet
a. Duit la of course
b. ATM cards
c. Credit card
d. Nikah card
e. MyKad

5 Favorite Things in My Bedroom
a. My bed, of course :D
b. Aircond ku
c. Side table, dgn segala tok-nenek barang :D
d. Sofa - tempat aku campakkan beg bila balik keje eheh
e. Bantal peluk ku..

5 Things I Wish To Do
a. Quit my job and spent a year sleeping (hahaha)
b. Fly back to Mekah
c. Get rid of this back pain I'm suffering now
d. Win a contest & spent the prize money buying a big house
e. Conquer my fear of heights

5 Things That I am Doing Now
a. Typing
b. Thinking about the next tag
c. Tengah tahan sakit perut (that time of the month), sakit siut!
d. Looking at my bed, rasa nak tido sekarang gak
e. Yawning

Ok, now tag from Kak Neomesuff

Name 5 favorite food that you feel like having now
a. KFC - lama le tak makan, kat Mekah mahal la KFC dia :D
b. Nasi Kandar Penang ori punya.. jauh nak pi Penang nih
c. Lasagna yg sedap kat IKEA semalam
d. Kebab daging yg beli kat Pasar ramadhan tadik, malasnya nak turun bawah :P
e. Kuih samprit

Name 5 food you would like to have for breakfast if you could
a. Definitely bread with butter and peanut butter that I had in Mekah almost everyday for the past 2 weeks, sedap ok butter brand Arab tu!
b. Chapati with sambal sardine
c. Nasi lemak - lama tak makan ni
d. Roti Nan with Chicken Masala I had in Mekah, hmmph asyik teringat sana jek
e. Corflakes

Name 5 food that you would most likely buy for berbuka today
a. Nasi Dagang (Ayah dah pesan suruh beli balik keje nanti)
b. Ayam Madu..yummy
c. Buah melaka
d. Roti john or murtabak
e. Drinks la..

And lastly (phew!), a tag by Azrul

Sejak bila anda mula berpuasa penuh?
Macam tak ingat je, tapi sebelum akil baligh la, by 12 kut..sebelum tu poyo jek, bila mandi shower, mulut nganga besar jek..curi makan takde, tapi curik minum air..aduihh

Pernahkah anda ponteng puasa dan apakah alasannya?
Sejak umur 12 tahun, rasanya takde dah ponteng puasa.. kecuali sebab demam teruk ke, then buka la puasa pastu ganti balik le after that..

Adakah anda pernah bermain bunga api dan mercun?
Mesti la pernah, tapi selalunya diketuai oleh abang aku, dan juga dibuli oleh abang aku. Ni la stressnya bila jadik adik pompuan :D..aku suka bunga api cap kucing tu..yg lagi satu tu berasap sangat..rimas.

Juadah apakah menjadi kegemaran anda sewaktu berbuka?
Kuih-muih yg Mama buat sebab sedap2 belaka..

Lagu raya manakah anda suka?
Dari dulu sampai sekarang - lagu Hail Amir dgn Uji Rashid 'Seloka Hari Raya' ..suka sangat!

Tahun ini anda beraya di mana?
KL dan Pahang - fair and square :D

Pernahkah anda bertugas di Hari Raya?
Tak pernah lagi..Raya Haji pernah ah

Apakah Kenangan Manis di Hari Raya?
Masa budak2 - time kumpul duit raya la..seronok gila. Bila dah kahwin ni, bertambah manis sebab ada cik abang sama. Rasa bermakna sangat..:D

Ok, habis dah jawab segala tag. LEGA!



5 comments:

Drama Div@ said...

3 tags in 1 post.. pandai ko..

Drama Div@ said...

tapi i suka lagu anuar @ elina tu..

Amy said...

Zal - Mekasih..bukan pandai, itu malas namanya ahahha. Tak kira, aku suka lagu hail amir dgn uji rashid gakk. Raya nanti jgn lupa ajak I pegi beraya rumah Cik Pi ek, dengar kata banyak gila kuih raya dia buat :D

Anonymous said...

Salam Amy,
huhuhu bila nak update tu pasal dekat umrah tu tak sabar nak baca.. Aku err dah pindah rumah laa.. bukan pindah rumah betul, rumah virtual nih.. See ya..

arena

Amy said...

Che Na - Very soon. Dlm minggu nih gak. Bercerita kena ditemani gambar kan? Tu yg take time tu. Aik, pindah ke mana plak? U're no longer in blogspot ke? Nanti email me: milia_zul77@yahoo.com