Monday, May 12, 2008

The New Journey

Started the new job today..nothing much yet, biasalah staff baru :)..so far so good. Back at home by 5.45pm..takde traffic,takde toll. Bliss :))). Ayah sent and picked me up today. He is against the idea of me walking back home. It shall take around 10 minutes walk. But with so many things happening nowadays, Ayah refused to layan my reasoning of walking back home as I don't want to burden anybody..*sigh* dia rajin kan nak ambik antar anak dia. Oh, that day in Perlis, B said to me "Awak ni memang anak ayah" and I just rolled my eyes. Hik hiik..

I love the fact that my place in the office is just 5-6 steps aways from the washroom, the pantry and surau..besh. Semua kat satu tempat.

Ok, last week buat apa ye? Memang rileks gila. Tuesday night pegi jumpa Sha, one of my blog readers, yg rajin mengdownload citer2 best..so pinjam citer GA Season 2-3-4. Yet to start watching sbb aku dok habiskan tengok citer Taiwan yg best. Hero dia handsome :P. I went for lunch on Thursday with Rosnah and Rina and kids. It's been more than 2 years since the last time I saw Rina, jumpa dulu tu pun kat kenduri Sonya. So, I enjoyed yakking away during D.ome lunch and B.askin Robbin's dessert...hope to do this more often..

Friday bawa Mama and Aunty Intan bershopping kat Jalan TAR..I met Anis, one of my classmates in N03 kat PPP dulu. A very pleasant surprise as I have not seen here since 1997 when half of us decide to continue elsewhere bila tak fly kan? Took her number and she told me she now has a boutique in IK.ANO kat The Cu.rve. Sangat berjaya kawan2 aku ni..

I know I should have wished yesterday, but I still wanna wish today - Happy Mother's Day to all my readers, you are great mothers to your children, siblings and cats! :)

13 comments:

aisha said...

amboi... lagaks nyer akak.. balik kol 5.45 ek?? kita tgk bila record itu akan dipecahkan or dikekalkan... hehehhe..apa??? tak start tgk lagik? ceh... dempsey pun encem apa... well, slamat maju jaya di tempat baru...

aishah badaruddin said...

macam best je tpt baru tu..

FarahMerican said...

Amyyyyyyyy... Farah nie.. p citerrr? keja kat ner ni sblum kui 6 dah sampai umah nie? kat KL mcm impossible jer hehehe.. sajer jer mengexplore kengkwn nyer blog..

Zetty said...

best giller beb tempat baru kau ni. refreshing gitu hehe.

Nomee said...

Okey.... saya jeles.... nak carik kerja lain jugak lah!

Amy said...

Sha - Hahahha, satu hari je bertahan. Aku dah mula nak rajin hari ni, 6.45pm baru balik..tapi mostly 6pm dah takde saper la kat office. I loike! Balik pun berlenggang, takde bawa keje balik, takmo dahh..

Aishah - Boleh la tahan..baru lagi kan, too early to say..but I think I like my manager and my superior.. hihii

Farah - Tak pernah baca blog Amy pun sebelum ni???!! How come?? Hehehe...welcome,welcome. Amy keje dekat dgn rumah la Farah buat masa ni..just 5 minutes away :). You are no longer with 'I will follow youuu' company kan?

Zets - Yg pasti, otak aku clear. Tido malam pun tak mimpi ngeri.. for the time being la beb.

Nomee - Alah Mee, baru lagi ni..hopefully ok la..

Mas Rahim said...

isk isk bestnyee..napelah aku x dpt keje camtuh...isk isk..anyway, happy to hear u'r happy;-)

konot said...

bley jalan jer pegi balik keje? uihhhhhhhh syiok!!!

Amy said...

Kodeng - Doakan happy ni berpanjangan beb! :)

Konot - Pegi aku takmo ah jalan kaki, sure peluh2..balik takpe..tapi tu la, bahaya gak le dgn dah jadi macam2 ni.

Mr. Manager said...

Wow! Love you blog's template. Very canggih!

FarahMerican said...

Farah ader gaks masuk blog Amy baca2 tp x pernah nak komen hehehhe.. Now m with UiTM Kedah, lecturing.. tu ada baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanyak masa nak kecoh2 dlm blog org nie hehhee.. ;)

Azrul said...

best ah kan dapat keje baru....tapi ko takleh lawan aku lagi....kalo aku memang takde keje...kul 5.10 aku dah bleh sampai umah dah :)....hidup Ipoh!!!

Amy said...

Vern - It's an honour to have you here :). Thanks!

Farah - Kat Kedah sekarang? Jumpa Murni dgn Yati kem salam :)..

Azrul - Dgn ko mmg ah tak bleh lawan beb! Hik hikk