Thursday, August 14, 2008

Been neglecting my blog..

Yup, been neglecting my blog...I couldn't even believe I could admit that :P

Let's see? What's been going on eh? Nothing much (as usual la life aku yg biasa ni )

Friday last week, mama had to babysit the two botak boys, Adam and Akif. Happy je la aku balik lunch time dan berpoya2 dgn mereka kat rumah :). Weekend belajar masak dgn mama.. coz B suka sgt masak lemak cili api udang, aku kan isteri yg baik (you can throw up now). Rupanya takde la susah sangat pun masak lemak cili api.....hehehe now I know. Siap letak belimbing dlm masak lemak tu, perghh sungguh menjilat jari la to my standard. Yesterday dia dah pesan lagi sekali nak lagi aku masak udang tu dgn masakan yg sama, and siap minta buat dessert dadih mangga..amboiHh bukan main banyak demand kalau ujung minggu ye B? :P
Gambar bendera? Just an occasion on Monday to signify Merdeka celebration in my workplace with some VIPs...and ada makan free, as usual. Seriously aku rasa keje kat tempat ni berat makin bertambah coz org rajin bawa makanan, kedai makanan keliling pinggang, eh bangunan. Musim buah ni lagi la, tak pernah putus rambutan dan manggis..fuyOO.

Oh ya, last weekend B and I went to see 'our house'..the road to the house were closed as TN.B dok letak letrik, my house belum lagi, tapi kotaknya dah ada and ready. So we parked a bit further, and walked. Sampai2 sliding door berkunci plak..so tengok dari luar je la. Nampak power point semua dah ready. Duduk berangan mat jenin dgn B jap and we went back.
Airwell (area yg takde tiles tu) nanti nak kena renovate, planning to make that as the TV/lepak/santai area.. gedebak gedebuk dgn CF, kunci, nak buat grill, mahu tahun depan baru nak selesai ek? And find out that the house number is 85. Masa book lot dulu, Ayah took Lot 1100 thinking that it will be the house number..rupanya tu nombor lot jek..nombor rumah lain ahahha.. 85 pun 85 la labu..kalau org tanya naper 85, bleh ke aku jawab sbb aku lahir tahun 85? Hehhehe muda dari adik aku la plak nanti kan? Kih kih..

Tomorrow new intake, sibuk la nanti besok..hmmm. Lagi 3 weeks to Ramadhan kan? Ok my post is going nowhere..later. Have a nice weekend!


7 comments:

Arena said...

Lahir tahun85? cheiss perasan mude.. hahahhahaha....boleh mula berangan dan beli barang sikit2 utk rumah tu.. suke!

Amy said...

Suke?? Duit pun suke?? Mula berangann bleh, nak ngeluarkan duit tu yg nak nangis :)

Erni Marlina said...

hi amy, erni ni silent reader jer...tgk2 rini ada mood nk nulis jerk..kekkekek congrats for ur new house katner tu? sure best kannn??

Amy said...

Hai Erni! Thanks for dropping by kat blog aku yg ngarutss ni :).. aku selalu gak singgah group blog korang Serangkai tu, tapi blog ko sendiri jarang laks, kekadang je kalau teringat aku click kat link Konot kut rasanya..anak ko Tisya sangat comey!
Thanks again for reading! :D

Amy said...

Ler tak menjawab soklan aku ni ehehe. Rumah tu kat bukit jalil la Erni. Seksa nak nunggu rumah tu siap. Alah rumah pondok jek..kecik. But it's ours, tak sabo rasanya.

Erni Marlina said...

hi Amy..biasla lani kalau kurg bernasib baik mmg mcm2 maslah..mcm erni pun umah patut siap thn lepas..ni baru nk siap..sakiittt ja nunngu..umah erni pun ala2 comey sgt2, kecik jaaa....takpala kan buat masa ni cukupla tu.reseki ada lehla beli yg besar..kekekek..asalkan tak menyewa..bazir jer kan?

Amy said...

Erni - Yup betull..kecik pun tapi rumah kita..hopefully takde la masalah lagik