Tuesday, January 13, 2009

You've got mail

Received this in the mail box last week:

...house is duly completed....bla bla house number 85..bla bla

You don't know how long I've been waiting for this letter. Now tunggu CF and tunggu my bank buat the last and final payment to the developer, ambik kunci and start renovation kecil2an.

And secara automatik, kepala aku sarat dgn $$$ and imagination and plans..but sometimes my dreams and imagination tak selari plak dgn $$$..waduhhh. Takpe, take one step at a time, takde apa yg aku nak rushing pun. Mengikut angan2 ni, rasanya before half year dah pindah kut. Tengokla development macam mana. Pray for me. Dan jangan lupa janji-janji anda :)

Took this last night...breathtakingly bright and beautiful.


Happy Tuesday!

13 comments:

toughcookie said...

congrats! haaa... nak masuk rumah baru memang memeningkan kepala mikirkan $$$ nak furnish itu, furnish ini, fittings itu, fittings ini. kalau lagi gatal siap nak tukar flooring ke hehe...

aisha said...

akak, jangan risau..janji tetap janji..yang penting akak kena buat house warming first.. and make sure ada eksrem ek..

Uncle Lee said...

Hi Amy, best wishes and happiness in your new residence.
Wow, saya suka gambar bula tu...very romantic, ha ha.
You keep well and best regards, Lee.

Amy said...

Juan - Tu la pasal..my head is spinning ehehe.

Sha - Hahah kena ada housewarming le plak. RUmahku kecik je la dek non. Harus kena buat pelbagai batch tu kalau nak fit in kawan2 :P

Uncle Lee - Thank you Uncle. Not sure yet when I can move in. Hopefully before June la. I love looking at the sky and the moon la Uncle, so soothing.

aisha said...

alaa..kecik tak kecik..janji ada umah...bukan nyer datang nak tido bagai kak oi.. dtg dapat minum air sirap depan pintu pagar akak pun takper la.. uhuk uhuk..

landen said...

at least kita baya utk rumah kita amy..bukan bayar sewa kat org :)

Amy said...

Sha - Hahaha ok la nanti akak buat pesta air sirap sepanjang jalan depan rumah akak tu. Free refill :)

Lan - Ha'ah...hhiihi you make me feel better :P

wanshana said...

Congrats Amy!!! Bestkan the feeling dapat kunci rumah baru? Don't worry - it's quite normal : sekurang-kurangnya the first 6 months tu you'll be spending a lot of time berangan apa nak buat dengan rumah tu...Hehehe! Been there, done that.

Tapi, berangan adalah sangat best, kan? ;)

All the best, dear. Insya Allah rumah baru membawa rezqi yang melimpah, insya Allah :)

NORA ANSHAR said...

wuhuuu... nak masuk rumah baru dah. don't worry amy... akan ku tunaikan janji ku itu... kekekke

Cosmic_GurL said...

Bestnya nak pindah rumah sendiri..tapi bila i pikir SSS yang nak kuar shudder la jugak but still!! Boleh lari2 naked in your own house..thts a plus! Hahahaha

Amy said...

Kak Shana - Tenkiu..AMIN.

Noresh - Hehhe that could only happen if the house warming is materialize la..segalanya masih kabur :)

Sherie - Hahahha itu yg dipikirnya! :) sabo jek

Anonymous said...

Bila ngko nak masuk umah ni boleh post barang awal

-mama kasut crocs-

Amy said...

Hahhah mama kasut crocs - I miss yew! Tak tahu lagi la Intan, den kena tunggu dapat kunci baru leh start renovation. Sasaran ku bulan 6. Tengok la camner