Thursday, March 26, 2009

La la la la

Wah senang hati nampak? Bleh la :)

Saya dah ok. Nak cerita apa eh? Last weekend my SIL ada family day and bawa la my bro and the two kids. She YM-ed me last week asking my opinion on her department performance and rupanya bila aku masuk keje balik this week, she told me her department won the best performance and got RM500. They did a sketch about Gaza and knowing how attached Akif to my SIL, the guys from her department berlakon jadi askar Israel and buat2 rampas Akif from my SIL, apa lagi melalak la budak tu, so nampak real la berlakon and Adam bila nampak adik dia kena snatched terus nangis teresak2..ahaaha drama betul my nephews ni :).

And ni gambar Akif yg degil nak makan sendiri meehoon sampai tumpah2 selekeh..ee gigit telinga yang putih melepak tu!

Met Aje today in big blue and yellow building. Apa lagi, meatball-spaghetti-daim cake session. Gelak2 sampai keras rasa pipi. Rosnah could not make it, probably next time. Kena plan betul2 ni for next outing.

Am watching 'Confessions of a Shopaholic' tomorrow night with couple of friends. Having read the Sophie Kinsella stories, of course I'm excited to watch the movie. Hopefully it's as good as the books.

I have an inter-department bowling tournament this Saturday. Wah, tertekan gak rasa bila pegi practice last weekend, agak teruk gak point, I think I've lost my mojo la. I used to score above 170 but sekarang, tak lepas 120 pun. Camner ni??? Wish me luck this Saturday!
B will be in my team, hopefully he'll perform to compensate with my low marks :P

Have a great weekend ahead.

6 comments:

aisha said...

Akak, gud luck.. main kat maner pun?tgk citer shopholic dulu dr saya? isk.. tak aci nih..by the way, dah tgk citer race to the witch mountain?

Amy said...

Sha - Thanks. Kat OU la, where else :P. I would prefer Pyramid tapi kena ikut suara majoriti. Kena tengok cepat, sgt busy lepas ni. Tak tengok lagi race to the witch mountain, but ada office colleague kata tak best. Kak Amy tak minat rasanya citer camtu. Aiyohh, bila nak jumpa awak ni.

aisha said...

eh, citer klaka la.. bukan serius punyer.. sungguh.. hehehehhe..kalu citer tak best takkan nyer saya suh akak tgk..itu la.. payah bebenor kita nak berjumpa nih...

-LaiLa- said...

Amy, miss YM dgn you & Ros but tak sempat2 online... huhuhu :(

New Leaf said...

Sis,

You used to score 170? whoaa dasyat tuh! aku ingat lagi masa tournament bowling for king's office, first fame tu aku dapat 50 lebih jek.. cam haram.. seb baik I redeemed myself kat 3rd game dapat 140+ kot.. tak ingat dah. me also wanna watch shopoholic movie tu.. frust sikit, sebab dalam movie tu, becky tu bukan english, americanlah pulak..

Amy said...

Sha - But I don't like TheRock. Tu yg takde rasa nak nengok tu hehe.

Laila - Tu la, mesti you busy sbb tak nampak online. Tapi nampak Ghaz je dok kuar masuk YM ehehe *peace Ghaz*

New Leaf - Mowahs. Heheh. Tu la, duluuuuu, zaman bujang. Tak tau apsal bila dah kahwin, and dah jarang main, terus drop performance aku. Tapi Zul maintain je game dia. ANd to think that I was the one who introduced him to bowling, pergh sakit tul hati eheh especially bila dia langsung takmo ngalah walaupun main berdua je. Siap tepuk tangan eh bila score dia jauh melebihi aku :(. Please go and watch kalau ko suka Sophie kinsella. Ye la, dia jadi american tapi semua ada, Luke, Suze, Tarkie. Bila abis movie, aku siap tak nak bangun and cakap 'Nak lagi!!' sbb dia tak cover abis semua buku. Perhaps ada COAS 2 coming soon... kalaula buat jadi tv series ke beshnya *berangan*