Tuesday, March 03, 2009

Tag and such

Finally doing Izan's tag. Sorry beb. Here's 5 of my Favorite romance movies. Tapi Izan, I tak cari gambar pun, tak sempat. Jgn serik tag I eh? :)

My Best Friend's wedding
I think I love this movie coz ada sket la resemblance dgn kisah hidup aku. And I fell in love with the songs, favorite being Wishin' and Hopin' which Sandra and me kept singing kat bilik dulu. :)

Serendipity

I was on a movie date watching this. Not with Zul though, but he kinda give permission la, dia kat kpg time tu and ada ex-colleague asked me out. This guy wanted to see if it can work, but my heart is already with Zul. He is now happily married with 2 kids :). Citer ni memang best.

Titanic
Typical huh? Love the song, love Leonardo. Tengok banyak kali pun nangis :P

Some Kind of Wonderful

Ni citer zaman remaja, tak ingat dah saper pelakon dia, but I really like it. Sampai sekarang ingat lagi tajuk dia

Amargeddon

Ni pun nangis, and I love that song..romantikkkk

Ok tag is done.

Got the house keys on 25/2, the day I took leave. Was so excited. Tak la satisfied 100%, ada gak le mende nak dicomplaintkan. And rasa kecik la jugak rumah..(malunya nak buat house warming). Tapi aku seronok la berangan macam2, what and where to put..that's the best part. So hopefully in couple of weeks time lepas dah survey2, bleh la start grill, tambah tiles, kitchen cabinet and such. Fening2...$$$

Petang gi tengok wayang, movie murah kan Wednesday. Watched 'New Girl in Town', agak best, we enjoyed the movie.

Went to Kuantan Friday night to attend a friend's wedding on Saturday. Planning to meet Nurul, my cousin's gf tapi the course she was attending at that time tak habis2 lagi, we were early pun..so lepak kat my favorite kopitiam in Kuantan, then pi beli kepok and off we went back to KL. Kita jumpa next time eh Nurul..Massive jam kat MRR2 in heavy rain, penat (walaupun sebenarnya aku tido all the way, poor B).

Sunday pi tengok rumah lagi this time dgn B and dad. Diaorg dok ukur2 store nak letak shelves, and also ukur2 bilik so that I have an idea how I'm going to arrange things in that small space :P, and windows, nak pasang curtain railing. Ada la dlm 1 hour gak spent, kepala dah start berdenyut, sbb panas kut (ke sebab dok pikir baper banyak duit nak kuar? :P).

Balik rumah melayan anak2 sedara, Adam and Akif.. everything Adam says now ada 'Masalahnya' walaupun tak relevant apa dia cakap. Contohnya 'Masalahnya Angah, kat situ la Adam jatuh' and I was like, what? Hahah, my SIL kata dia suka cakap camtu skarang, don't know where he picked up the line. Akif pun makin buas, so cheeky and below are rare pictures of Akif, rare sbb ni dari camera mak dia which aku takkan dapat pose2 camni dari dia. He only posed like this for his mOm..haihhh Akif, Akif. Melayan Adam main game sampai aku tertido, yeah what's new.
After Asar, I have made plans for the Ladies to go to the big blue and yellow building sbb tengah sale, just nak check it out. There were my mom, sis and my mak Lang..saja suruh Mak Lang drive sbb nak test her new car :). Punya lah ramai orang. Aku lebih banyak survey je, and banyak gak mende berkenan tapi tak selari lak dgn pocket. Takpe survey dulu, get the idea kan. And I bought a bathroom mirror I've always wanted hihi walaupun takde sale.. Tiyah bought herself a nice off white bedside table. I'm a bit obsessesed with everything off-white color when it comes to house items but I know I can't be buying everything in that color. Oh so far I've been lucky, my cousin sister had moved out from her apartment and she's buying everything new. So ada la sket barang2 yg dia dgn rela hati bagi kat aku.. saya soOoka ehehe and most of the things masih baru. Tapi rumah Mama dah packed la skarang, barang sampai ke bawah tangga :). I think bila dah pindah, then baru nampak barang apa lagi yg perlu kot. Banyak gila hadiah kawin yg dok dlm kotak lagi tak pakai pun, dah pindah nanti le baru bleh pakai. I'm just going to take it slow, tapi kalau jumpa mende2 yg sangattt suka kena beli gak :P bleh eh B? Dia dengar harga kerusi dining yg aku suka tu pun dia nak pengsan dah..

I'll be attending a course from Wednesday till Friday in our KL branch, pastu weekend panjang kan? Can't wait! Eh, if anybody reading ni and pernah terjumpa material curtain corak buah2 comey dan cantik, please inform me. I'm willing to pay for you to courier it to me (ada ke org oversea yg baca blog aku ni pun?)..Tq.
Camner nak resist tak gomoi budak ni??

14 comments:

MRSHUSiN said...

thanks for doing this babe!
hehe... idak eh! takdenya serik! u will always be in my tag list! ahaks! =)

anyways, how was the ikea sale?
how cheap are the things on sale?
haritu nak pergi, tapi tgk the jam nak masuk mutiara d'sara mcm cilake, terus cancel! =)

Anonymous said...

I know the feeling, kalau ngko nak cari curtain cam tu aku rasa bagus ngko browse website Elyza collection (bunyi cam nak English style kitchen..am I right)itu yang aku buat dedulu

-mama crocs-

Azrul said...

rumah kecik ke rumah besar ke....
yang pentingnya tu rumah ko sendiri...
duit sendiri beb....
apa nak malukan....
kecik hati rumah ko nanti....
lgpon ramai lagi orang masih dok menyewa or tinggal dengan parents....
so takyah malu2....
btw dulu aku masuk rumah habis dalam 15k....
tu kat ipoh tu & still rumah aku blom fully furnished....
kalo kat KL tatau la brapa korang abih....
have fun!

Nomee said...

Uiiiiii! Seronoknya rumah dah siap. Tu la dah biasa duk rumah besar memang terasa sikit kalau pindah rumah kecik sket kan. Tapi.... itu rumah sendiri. Boleh dah berbuat sesuka hati terhadap rumah sendiri. *aku lak yang ter-excited lebih*

Amy said...

Izan - Ermm from what I see, tak banyak price cut down pun. Ada gak la yg berbaloi beli..my mom went with her friend yesterday, hari kerja kan so mama kata amann. Maybe u should take helf day pastu pegi ikea ahaha, pandai meracun. My pleasure Izan, will do all the tags. Bring it on ahahah, tapi u la kena sabar bila I buat lambat ahaha.

Intan - Ko memang memahami citrasa aku.. erk tengah mencuba la nak berenglish konon kalau pocket cukup. Fening Zul dgn ako haha. Thanks for the tips babe!

Azrul - Sabo je ayat last tu hahaha. Tu ah baper K la gua kena fork out ni..seb baik umah aku kecik kan? kan? *ayat penyedap hati*

Amy said...

Nomee - Yes, exactly apa mama cakap. Dah biasa ruang semua besar tetiba masuk rumah sempit, kena biasakan la. Excited aku pun sama naik dgn duit yg nak terbang huhuh

Arena said...

Salam babe,

rumah tu nampak kecik sebab tengah kosong.. ekkadang kite teroverestimate saiz barang2 kita. Cam apt aku dlu, aku rasa sempit nak mampos, sekali tu, orait jek bila dah letak barang.. ukur jgn tak ukur okay.. have fun!

aisha said...

Kak Amy..apa yang kecik pun..kecik2 akak ada umah dah la.. sorry lama tak contact akak.. out station la akak.. tak kira.. mesti buat "rumah bersuam-suaman" jugak.. tak sabar nak bagi jam dinding nih.. nak tema putih ker?

Amy said...

Che Na - Tu ah aku tak berani nak beli apa sgt lagi..(duit pun ciput je ni) tunggu dah move the things yg dah ada ni dulu. Yeer, have fun mengabiskan duit eheeheh. I miss having you here la Che Na :)

Sha - Awak gi manaaaaaaaaaa? Ingat ke marah kat kita..susah betul nak berjumpa..rasa bersalah yg teramat tau dok simpan CD tu lelama. Weekend ni kalau free sms Kak Amy please. Erk ok gak kalau tema putih (huhu tak malu)..

konot said...

ntah2 krusi dining yg ko suka tu the same kusi yg am suka.. heheh aku pun nak pengsan jugak tgk harga kusi tuh... but dah suka kan?? belasah jer la labu... skali beli jer.. bukan tiap2 minggu beli..
kan kan kan?

Anonymous said...

Salam,

Nak beli kain, curtain, macam2
datanglah ke jakarta. ini lah
org obersea yg baca blog anda.

inderjeet kaur

Amy said...

Konot - Hahah ye ke..sekali beli je kan?? bukan tiap2 minggu..bleh guna ayat ni utk psycho Zul ni ahhaa pastu buat muka cebik kesian cam Akif buat ni rasanya menjadi kut :P

Inderjeet - Hello there..I'm flattered.. thanks for reading my blog :)

Cosmic_GurL said...

I love Some Kind of Wonderful too!! Mary Stuart Masterson jadik tomboy who fell in love with her best friend, Eric Stoltz. Sigh...mana nak cari movie tu skang?
Akif is so cute!

Amy said...

Sherie - Heheh tah ada lagi ke dak movie tu utk di download..I can so relate to the movie. Well, tak le jadi tomboy but I did fell in love with my best friend and we are now married :)
I kalau jumpa Akif ni tak sah kalau tak picit. I don't care if he cries, as long as I puas picit dia..ahaha nanti dia nangis I bagi kat mak dia balik :P