Thursday, April 16, 2009

Wake me up when May ends

Work has been crazy, crazy. Mencabar kesabaran. 'Showtime' is exactly one week from now (Draft blog ni hari Isnin, tengah malam Rabu baru nak publish). And my other responsibility yg membuat aku gi ke Kuantan dulu2 tu pun is this weekend. But I can't go coz I'll be too busy here preparing for the exam. Bleh jadi gila bila semua running at the same time. I seriously can't wait for June for this to be over with. And by June, satu lagi gila, pindah rumah. Arghh, I can't breath.

Ada restructuring at my workplace. I do not want to dwell into details, cuma with this new restructuring, responsibility dah makin besar and aku rasa tak cukup napas nak hadapi semua ni. Yeah, it's a challenge. Dulu kat tempat lama, aku dok berharap like forever for this challenge and bila dah depan mata, rasa tak mampu lak. Susah betulkan nak puaskan hati manusia kan. I can be a good team player but I know I'm weak kalau nak jadi team leader ni. Lack of confidence especially bila involved presentation, or the need for me to be briefing people. Ketor lutut seh. Benciii. Tapi nak tak nak kena hadapi juga.

Broke down on Tuesday. Dah lama tak rasa break down sbb keje ni. Tuesday tu rasa cam dah cannot take it anymore, aku tak larat betul deal dgn org yg pentingkan diri sendiri ni. Sapa jadik mangsa, Zul jugak ahaha. Masa lunch dgn dia pun aku bleh menitik air mata lagi. Hahah. Terpaksa la dia tadah tinger. Berbekalkan kata2 semangat dari somi dan boss yg bagi solution yg menarik, aku dah ok la sket ehehe.

Busy itu adalah nyata bila aku sampai opis awal pagi, takde masa nak on ym langsung dari Isnin this week dan balik keje 8pm, and bringing back some work konon nak sambung buat keje. Makan kat luar dgn laki sampai 9pm, dok lepak depan TV sampai 10pm, konon nak rehatkan minda kejap, supaya otak fresh dan sambung keje..tapi setakat pegang file pastu terlena depan TV sampai 12.30am...takde makna, Amy.

Tapi aku tetap nak sambung keje sket ni, nak prepare pagi dan petang nanti ada briefing. Benci la...ni la masalahnya bila lack of confidence ni. Wish me luck! Ada cerita2 dan gambar2 nak sambung tapi I guess weekend nanti le kut. Sambung balik busy mode...chiow.

10 comments:

wanshana said...

Bawak bertenang...

Maybe you're feeling the pressure because of the new and unfamiliar tasks that you've been mandated with. Give it time. Insya Allah when you get the hang of everything, you'll be fine, insya Allah.

It's good to have suami yang ever ready to tadah telinga and also tadah air mata u ni... :)

All the best, dear.

Amy said...

Kak Shana - Nak kata unfamiliar tu, I've been in this industry dah masuk tahun ke 6 la Kak Shana cuma at this new place, rules dia a bit different and lecturers pun berbeza :P. And it's not easy being compared with other seniors yg dah 4-5 tahun buat keje ni. Org normally prefer the experienced ones :(. But I'm glad the 2 briefings went quite well with very minimal questions during Q & A session *phew*. Yer, sgt lucky to have him listening to my every whine and tears. Don't know what I would do without him.

Thanks kak *hugs*

Anonymous said...

salam n hugs Amy !!

bukan senang nak senang, dan tak susah pulak nak susah. memang kita tak bleh nak puaskan hati semua orang ... biarkan saja. Yang penting kita usaha, kita berdoa, kita yakin dan berserah pada ALlah .. insyaALlah, semua akan baik2 belaka!!

chaiyoKKK chaiyoKKk !!

Amy (Busy pun nak baca gak blog :P) said...

Wah 'org misteri' lagi bagi comment. Siapa ni yek? Betul2, I agree. Thank you :)

Arena said...

Babe,
alaa I'm sure you present and brief ok punyalah. Don't worry too much after a few briefing and presentations, sumer akan orait.. u take care ok..

Amy said...

Che Na - Hehehe aku tend to feel inferior lagi2 kalau ada yg pangkat lebih tinggi..fuh berpeluh. But it went fine la Thursday hari tu, yeayy tapi aku rasa macam cakap laju semacam je haha. Tu la macam ko cakap, kena give it time la kut. Thanks Che Na

Anonymous said...

sorry Amy, "orang misteri" tu adalah saya ... ntah naper pulak jd Anonymous ... i dah letak dah AiLing.

Amy said...

Ler Ai Ling hihihi mana ko jumpa ler blog aku ni :P

水煎包amber said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社

lin said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室