Monday, May 25, 2009

The greens that lifted my mood today

Thank you for all your concerns..it meant so much to me :).

Gaji masuk hari ni, and dapat payslip hari ni gak. Normally jarang nak check payslip tapi hari ni saja check sebab ada duit travelling claim masuk sekali, tapi masih rasa macam ada extra je. Rupanya ada increment, syukur alhamdulillah. Dah cukup setahun keje sini. Macam tahu2 je bulan ni nak settlekan macam2 pasal rumah. Syukur..

Being moody over the weekend, I decided to iron ALL the clothes in 2 baskets. Ambik ko. Kena moody selalu, baru angin rajin datang :P. Iron sambil tengok marathon of Keeping up with the K.ardashians on Saturday and Sunday...tahu2 je dah habis 2 bakul. Banyaknya T-shirt dia je.

Tak sabar nak tunggu Khamis, will be on leave for 2 days. MIL is leaving for umrah Wednesday night, flight maybe 3am kut. Sebab tu aku ambik cuti Thursday. I think this short break came at the right time when I needed to unwind.

Till later.

9 comments:

MHB said...

Kalau your office still @ TPM, I'd ask you to buy me lunch esok ;-)

You are feeling better, yah?? good ;-)

I'm looking at your "our very first pic together 2001" on the right and am thinking, you're a very lucky girl!! so, jangan dilayan bende2 negatip tu hokey??

take care!!

aisha said...

wah..congrate la akak oi.. yeay!!! boleh la claim air sirap saya nih.. see, every bad thing ada good thing after that kan...hehehe.. take care..

Nomee said...

Increment?
Mamakkk... teh tarik satu *Amy bayar*

Amy said...

MHB - Hihihi, I miss having breakfast at your workplace, nice food there :). Yeap, I'm lucky in a way. Thank you *hugs*

Aisha - Thanks Sha :P

Nomee - Jom, jom..hihi

Linda Bayam said...

Niiceee....

Amy baru dapat increament, Nomee baru dapat vitamin "B"...bila boley belanjer setabak or JeKo?

Anak Daddy said...

Boleh tolong iron-kan baju A.Teh sama? :p

I'm just like A.Yang; hates everything about clothes except for wearing them. So, bab membasuh, menjemur, melipat dan meng-iron hendaklah diserahkan pada orang lain untuk buat.

Amy said...

Linda - Hihi..tak pernah nak ajak ko bila we all buat get together kan? I don't have your number la beb. Nanti bagi kat facebook eh?

A.Teh - Huhu A.Teh that ironing mood dtg sekali sekala. Zul tadi siap bleh silap letak baju kotor dlm ironing basket sbb dia tengok ironing basket kosong, laundry basket penuh. Hari ni baru hari Rabu, laundry basket dah penuh, heran betul! :P

Fina said...

wei baju keje aku belambak dalam bakul tak begosok..bila je lagi kau bad mood nih? hekekhkehkhekekeh, delivery service, dah siap gua angkat...

Amy said...

Hamboihh Fina..heheh. Tunggu next time aku bad mood le :P