Sunday, December 13, 2009

The 6th year..

Today marks our 6th year of marriage..Happy anniversary baby :)

I do have a lot to thank you for, sayang..Thank you for:

~ tak demand home cooked food masa saya sibuk dgn minggu exam, bekerja 19 hari tanpa breaks in between
~ tolong kemas kertas2 bersepah atas katil bila saya tertido sambil buat kerja, dan tarikkan selimut utk saya
~ selalu urutkan kaki saya
~ bagi saya extra setengah jam utk tido walaupun saya suruh kejut konon nak buat keje, dan kadang2 tak kejut pun (sbb fed up dah berkali2 kejut saya tak bangun2 :P) sbb awak lagi suka saya rest dan tido dari nengok keje tu
~ menadah telinga dengar saya bebel tak puas hati dgn keje/orang sekeliling saya
~ tapaukan makanan apa yg saya nak
~ redha makan je apa yg saya masak, sedap ke tidak ke..:P
~ menyayangi saya seadanya (walaupun kadang2 awak kata saya paksa kawin..sian aku)
~ bagi remote kat saya bila saya nak tengok citer2 yg awak menyampah - Awan Dania, Desperate Housewives, Amazing Race, Biggest Loser..etc
~ bagi surprises when I least expected it
~ belikan saya aiskrim bila awak balik keje/dari memancing walaupun saya tak suruh(tapi B sejak pindah rumah baru dah tak buat punnnn :P )

I think I could never thank you enough..
Love you B, always and forever.
Moga jodoh kita k
ekal ke akhir hayat. AMIN



11 comments:

Arena said...

Happy anniversary Amy. Gambar yang kat tengah ko pakai baju merah itu, memasing sangat muda remaja..kakkaka..

Pasal kejer camner? kalau offernya bagus, dekat rumah..wajar difikir2 kan tuh.hehhe

Azrul said...

Happy Anniversary Amy....may it last till death do you guys apart!

Konot said...

happy anniversary amy & zul...

moga kekal dunia akhirat!

Amy said...

Che Na - Hahah gelak ko eh. Tu rasanya tahun 2003 gak tu. Somewhere August masa kawan aku kahwin. Tapi I rasa muda je selalu (walaupun badan sakit2 cam org tua!)

Azrul - Thanks beb. Aminnn

Konot - Thanks Konot. Amin

Amy said...

Che Na - Keje tu kalau ada rezeki ada la. Resume dah hantar, belum panggil interview. Hati sekarang tak tau nak cakap camner, dah berkecai seribu, sejuta..air mata slalu rasa nak tumpah *hugs*

aishah badaruddin said...

eppi anniversary amy...

Amy said...

Thanks Aishah..bila nak update blog ni? :(

Mrs. Sadry said...

Salam Kak Amy,

Happy anniversary to both of you! So sweet lah this post, it was worth the wait. He he he he. I especially like the makan apa saja and passing the remote control bit; priceless! I hope both me and sad can have a happy marriage like the both of you. Amien...

Amy said...

Sha - Insyallah..Kak Amy doakan. You married a good man tau :). It's not all bed of roses je..we do have our arguments (dapat isteri emo mmg camni la :P). Tapi kena bersabar la (sian abg zul). We might not be 'lucky' in certain areas ;P, but we are grateful for everything else that has been given to us. Alhamdulillah.

ficik said...

ehem..ehem...happy anniversary amy... mine also in dec...hhihiii
trust me, both of u are so "LUCKY" in many ways...

Amy said...

Ficik - Lama tak nampak ur comment here :). Thanks for still reading, really..am flattered :). Happy anniversary to you too. Thanks for the kind words dear..