Tuesday, February 02, 2010

Waiting for the next weekend to recover from last weekend...

Bila kita cuti sampai 3 hari, terasa macam kejappppp je. Datang keje hari ni pun in denial je. Tekak masih sakit coz makan aiskrim banyak gila last Saturday and bila bangun nak pegi keje hari ni, then tetiba je rasa sakit kepala dan sakit badan, takde kena mengena langsung dgn sakit tekak! Haih Amy..:P

So, apa yg bestnya last weekend? Started of Saturday pretty early (in fact the three days holiday I got up before 6.15am!) and prepared breakfast as B keje pagi. Then just ngemas2 and lepak (lebih kepada lepak sebenarnya!) tunggu 4pm and off to One U.tama to meet Kodeng, Hiemash, Linda and Aida in S.eoul Garden BBQ. Ada few others yg tak dpt datang, so just us and the kids. Tak kisah la tu. Food was great, cuma squid tu tak marinated macam kat Plaza Pantai that I sooo like. Kenyang gila and of course the borak2 session was great. Kodeng dah suggest to meet at Johnny's plak lepas ni..tengok la macam mana.

Some pictures cilok from Kodeng's FB..bleh eh Kod? :P
Balik dari One U.tama, singgah rumah Mama in KJ coz Mama just came back from Chiang Mai with her friends. Dapat kain satu :).

Sunday, karaoke session with my siblings (Tia and my abang) and my cousins. Am not really a kaki karaoke, but I guess we just need the excuse to meet up, organized by who else, yours truly :) but Tiya made all the bookings la. As I haven't been to Pavill.ion (duh!), my sis and cousin decided that we should go to R.ed Box in Pavi. It's definitely different from the places I used to go with Abang in Bang.sar. Kat sini, sofa dia very comfy, makanan banyak and walaupun tak banyak choice, kira ok la coz dia incorporate the karaoke fees with the food, buffet..so all-you-can-eat la. My abang and sis in law, and also my sis mmg ada suara. Kira boleh nyanyi and tak sakit telinga dengar. Me, on the other side mmg tahu sora tak sedap mana and when it's my turn, I forced Tiya to sing with me..haha malu nak nyanyi solo.

It was a great stress reliever, tambah2 lagi bila nyanyi 'Superwoman' and 'I will Survive', semua ladies nyanyi all out, sakan! I guess it felt comfortable when you're around your family, so dah tak kisah suara ke laut ke apa ke, janji fun. I had a sore throat that day, maybe (maybe??) sbb makan banyak sgt aiskrim kat S.eoul Garden..dah la ada tonsil besauu kan, hambik.

Lepas karaoke, Abang and Intan went back first coz they wanna fetch the kids and head to my mom's house. Us cousins and my sister headed outside Pavi, ambik gambar kat CNY decorations yg lawa2 and then pegi JCo for a little donut treat. By the time I reached KJ, my bro's family dah sampai. I miss my nephews soooo much. Mmg best bila dpt jumpa and pelok and squeeze them :). Akif forever buat peace sign tak jadi2..Lurve their pictures with B!
I was so lembik yesterday sbb perit sgt tekak and rasa nak demam. Hari ni dah rasa sengal2 badan. *sigh* Kalau tak kuat iman, nak je ambik MC. Takpe, takpe..8 more hours to go (motif? baru pukul 9.30am dah kira baper jam lagi nak 5.30pm?).

I so can't wait for this weekend sbb nak recover dari last weekend. Rasa nak rest je kat rumah. Owh, I finally created B's FB account after he kep on pestering me sbb kawan2 dia dah sibuk2 suruh dia bukak FB. He's quite excited that he can now reconnect with his high school friends masa kat Kuantan dulu..tu la B saya dah cakap, FB ni best (walaupun ada gak tak bestnya :P). Welcome to FB, sayang! :))

Ralat : Typo in spelling from (Title) and I typed 'form' instead. :p

12 comments:

Konot said...

welkam to pavillion beb.. heh.. pavi ni mcm dah jadik ofis kedua aku.. every day lunch cepat2.. pas tu spent hours window shopping sana!

ms ngantuk said...

wah enjoy sakan sampai sakit..xpelah hope it'll reduce yer stress. be happy dear!

Amy said...

Konot - Haha tu pun tak sempat nak abis round. Pi red box, jCo and Starbucks je :P

Kay - That gathering with friends and karaoke with cousins n sister/brother mmg worth it la! I hari ni makan strepsils yg no sugar baru rasa ok sket..yg with sugar tu sgt 'membunuh' tekak ku.

aishah badaruddin said...

wah.. weekend yg full..
best ke seoul graden tu.. tak penah try..

Amy said...

Aishah - Ha'ah full weekend. Pastu semalam baru nak terkedek2 buat keje rumah :P Not bad la Seoul Garden tapi kalau tak kuat makan, macam rugi gak la kut.

aisha said...

so kak amy leh la register "i'm married with..." dlm FB.. hehehehe.. mesti sakan la abg zul ngadap FB tuh nanti.. maunyer dia tak tido sementara nak gi kijer tuh

Mas Rahim said...

haha aku bg permission gbr2 tu dicilok hahahah official nih;-) eh amy...as per stated kat mash's album..might be marche lah the next destination kot hahahha but not now la...sengkek hahha

Amy said...

Sha - Wah ujan la hari ni, lama dah Sha tak singgah kat comment box kat Amy, rindu! Heheh. Of course, tu la mende pertama I buat *gelak evil*. Setakat sekarang dia excited jumpa kawan2 Kuantan dia je la, belum gila comment macam aku lagik :P. Dia siap tanya naper Notifications dia sket,tak macam kak amy..haha abis tu tak comment mende, tak write apa..

Kod - Owh Marche tu mmg dlm wishlist aku, tak pernah pegi :P. End of month la, gua pun sengkek bayor memacam bulan ni. Early March aku kena gi Kuantan keje..

MHB said...

amy, i so hear you! can't wait for this weekend to recover from the last!! was in malacca sat-mon.. drove the kids, maid & mom... convoy 6 kete but since kite ni ibu tunggal kena la drive sendiri kehulu kehilir... huishhhh lotih!!!

Amy said...

MHB, minggu ni, everytime bangun pagi, duduk tepi katil, dok kira baper hari lagi nak keje this week, that bad! Haha.

水煎包amber said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚

lin said...

性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,ut聊天室