Wednesday, March 31, 2010

Received another blogger award


Received another award from my fellow blogger friend, T.Sha. TQ so much dear!

This is what she described me :

Kak Amy, my husband's friend who I have never met in real life but a person that I find I will like a whole lot if we were ever to meet! Maybe that's why I love reading her blog, coz she's so real!


Sweet kan? Sha, entah2 lepas dah jumpa tobat takmo jumpa dah hahah.

The rule is to accept the award and write 7 stuffs about me that you should know. Oh yg ni dah pernah dah blogged about it few times and just for Sha's sake, I'll write again..maybe ada mende baru ke yg aku terpikir kan? (dan malas nak cari entry lama! :P

So here goes, 7 facts about me:

1) Walaupun muka garang, tapi dlm hati ada taman. Exact words from my sis in law, Intan. Saya sangat cememeh and very the manja

2) Hot tempered, hubby said I should attend Anger Management..aduih

3) Is passionate about her work and sometimes ridiculously workaholic. But she's unhappy with her work condition now and is now emotionally affected with it :(

4) Loves to eat. Period

5) Loves to drink plain water, tons and tons of it..most of the time yg sejuk (bad, I know). Plain water gave her satisfaction selepas minum mende lain. And because she's sengal, bila pegi kedai, dia order je air berkaler sbb taknak org kata dia cheapskate kalau order air kosong:p

6) Gets very sengal when she's around close friends, family and cousins.. you might see the other side of her time tu hehe

7) Loves attending weddings/engagements

Ok la tu eh, dah cukup 7. Tak complete la kalau tak tag 7 orang. So, I'm going to award and tag these 7 beautiful bloggers. If tak nak buat tag pun, just accept the award ok bebehs (yer bias, aku kasik kat blogger perempuan je hehe):

Aishah
Kak Dilla
Zetty
Ajezack
Arena
Toughcookie
Intan Lily

Ok, next entry on yet another wedding that I attended, massage session with sis and cousins and I also want to blog about LRT.. tunggu ya!

16 comments:

aisha said...

lambat nyer tunggu...huwargghh..
kak amy, no 1 and no 2 clash la..camner hati ada taman kalu hot tempered? kui kui kui.. jangan marah..as long kak amy tak marah saya, consider hati kak amy ada taman kay..

Amy said...

Clash eh? Contohnya camni ah, bila gas abis, akak order..pastu lambat gila sampai ..tunggu sejam lebih tak sampai2, pastu hati sgt hot..pastu citer kat laki, pastu nanges sbb laki gelakkan. Faham ke agak2 pe'el aku ni? :P

Anie said...

yea, kejadian gas yg dicatalyst kan oleh saya.. muahahahaha

tak cukop 7!! eh.. salah..

7 tak cukop!!

Amy said...

Mel - Haha..sampai nanges sbb dia sgt suka menggelakkan saya yg panic attack coz dah kul 12pm tak start masak lagik..choi! Udah2 la tu 7, naik muntah org baca nanti :P

aishah badaruddin said...

thanks amy for the award..
weh kita samalah yg no 4. i love to eat too.. :)

Amy said...

Aishah - Sama tapi tak serupa, sbb ko maintain je dan aku makin kembanggg :)

mamacrocs said...

Aisha: selaku PA tetap amy meh nak tolong jawab biarpun dia dah jawab, fakta pertama adalah tepat kalau ngko tengok muka dia dan belum kenal lagi, dia adalah muka yang vampire pun takut nak gigit...and time dia tengah marah dan naik hantu jgn ngko campur especially bila dah berpeluh and muka merah tapi tak lama...paling lama pun 10 minute lepas tu mata dah berkaca (time ni ngko boleh masuk dekat sket) and selaku PA akak boleh jamin kalau budak hantar gas tu lambat and dia ada cakap dia jatuh motor kat mana-mana time hantar gas kompom si amilia ni siap bancuh air orange and pasang air cond bagi budak hantar gas tu duduk (itu kategori ada taman)...sekian

P/s: Amy macihhhh bagi award tacim tacim

Amy said...

Haha Sha, ni la kategori kawan baik Kak Amy sbb dia berjaya mengdescribe Kak Amy dgn tepat 100%sampai akak tergelak2 depan laptop ni sbb apa yg dia kata benar belaka. Cuma budak gas tu tiba hampir lewat 1 1/2 jam dan saya tidak mahu tengok muka dia dan hanya Abg Zul yg bercakap di depan :P

-M-E- said...

Amy, nombor dua tu tak payahlah kot nak pi anger mgmt class... i think ppl misunderstood you just because muka nampak garang kot... walaupun sebenarnyer you tak marah... ehehehe... Nombor 4 tue kita pergi sama2 lagi nanti ek ;) syyyy....

Amy said...

M.E - Kalau dah hubby pun ckp camtu, then maybe ada la kut, I admit. Pergi sama2 lagi??? Ni mesti someone I know ni..aduih bermisteri plak. You better sms me and let me know who you are, nanti saya merajuk susah wOoo nak pujukk!

-M-E- said...

ahahahha... i antar msg kat FB ajelah ;)

Amy said...

Hahahah mowahs mowahss.

[S]itie [B]Um [B]Um said...

tahniah..tahniah..

Zetty said...

anda memang beatiful blogger!

Amy said...

Siti - Tq and thanks for dropping by to my blog :)

Zets - Begitu juga anda! :P

dillazag said...

Woa! Makasih sayangku. :)
You are definitely one!