Tuesday, April 20, 2010

Here and there

Since tengah ada mood dan gambar, let's move on ok..I hope this blog post bleh cukup bekalan for 2 weeks, aci dak? :)

Miss me? I miss you more! Hihi perasan. To say that work has been crazy is an understatement hokayy? I'm lost for words to explain how busy I am now. But, what's new with Amy la kan? Sokmo busy.

I'll start with cerita2 basi dulu. *rewind memory sambil carik2 gambar*. This is before Mama and my SIL went to Bandung. Went to see my nephews..wajah2 ceria sebelum pi Bandung (and sebelum hospitalized).
While Mama pegi Bandung, Tiyah plak pegi Perhentian Island. AAhhh..one of the island yg aku and Zul berangan nak pegi, tapi tak pegi2 lagi. Told her to take pictures of the sky, sea and moon and she did just that sampai takde langsung gambar dia..apa daaa hihi..


Mama came back from Bandung and brought some things for us. Among them are lots of kain ela :)

It was two days after they came back from Bandung yg Adam and Akif was hospitalized due to dehydration, maybe sbb food poisoning. That was what I posted earlier. Pictures of their first day. Below are pictures when I visited them on 2nd and 4th day at Pusrawi. Adam was released on the 4th day and Akif was released on the 5th day..Alhamdulillah.

Adikku sedang berangan ingin try buat cupcakes, so she bought the things kat M.PH.. MPH ok? Org pegi Bake with Y.en ke, dia pegi MPH..oh adikku. Cubaan pertama dia tak berapa menjadi coz dia confused antara self raising flour dgn baking flour :P..takpe, takpe, bleh cuba lagi seperti Kak Shana yg dah berjaya. Hihi. Saya of course jadik tukang tengok dan tukang makan coz I really sucks at baking. Kuih raya ok lagi la, tapi cake-cake ni I surrender. Baik la memasak lauk pauk dari cuba membuat cake.

Ok moving on to cerita tak berapa basi.

My Nuffnang dah lebih RM50 you alls, maka bleh la cash out. Sangat jakun sbb dah start Nuffnang like over a year dan baru nak dpt RM50..sedih kan? Org lain dah dapat beratus dan beribu, aku baru 50 hengget. But still, achievement. (Ye, pathetic, tq). Terima kasihhhhh pada yg masih sudi membaca dan mengclick URL aku ni. I don't really know how it works (adakah hanya dgn menaip URL blog saya, atau perlu click kat iklan, atau click iklan berkali2), but it works :)). Me happy.

Saya dah beli border ni macam dah 2 bulan tapi asyik tangguh sbb takut nak pasang sendiri and waited for Zul. Akhirnya dah pasang di dapur. Happy :)

Masih menunggu surat tawaran yg seperti tidak kunjung tiba, I know dah dapat but I got to see the letter to know whether I am satisfied with the term b4 I can tender! Haihh.

Hari ni plak, dpt news yg I have to be outstation to KK and Kuching starting this Sunday. Paling lambat Rabu baru balik ke KL, paling awal Selasa. Kalau nak pikir negatif, aku disuruh pegi sbb aku je yg macam takde komitmen keluarga (read :tiada anak). Kalau nak pikir positif, org percaya yg saya boleh/ada ability utk mewakili dept/unit. Nak pikir positif ke negatif? Tak larat pikir sebenarnya coz I have mixed feelings:

~ Happy dgn responsibility (a bit nervous), dan opportunity berjalan ke Sabah/Sarawak yg tak pernah pegi
~ Sedih sbb this would be the longest outstation (haha gedik) and tak pernah plak buat visit kat luar KL without hubby tagging along. This time dia tak ikut sbb nak (1) nak save money for travel and (2) he already has plans with his brothers pegi memancing di Terengganu..hmpph
~Zul is working night shift this week, dahla tak dpt jumpa kat rumah, jumpa petang2 je.. then this Friday he's off to Terengganu and I'll be leaving on Sunday, most probably tak sempat jumpa dia when he's back to KL and will only see him when I get back on Wednesday? Lamanya!
~Pegi dgn two other guys from another dept.. takde chance la nak berjalan2 ke Pasar F.ilipina :)
~Baru ler nak dpt opportunity pegi KK when my SIL is no longer there (she's UMS student) coz now dia tengah buat practical kat Kuantan, and pegi Kuching when Intan is now in Newcastle. Takpelah, insyallah ada rezeki this September or October dpt pegi KK dgn Zul masa SIL punya graduation ceremony and mana tahu ada rezeki jumpa Intan kat Newcastle :)

Jadi, itulah summary (panjang berjela) life saya buat masa sekarang. Kadang2 balik rumah, belum 9pm dah terlelap. Semalam adalah rekod, saya tertido 9pm sampai 4.30am. Mujur terjaga, kalau dakkk, terbabas. I'm so looking forward to 30/4 when I have that one day off 1/5 and continue working 2/5 sampai exam over on 9/5. Planning to karok with my sis on 30/5 and tido sepuasnya 1/5 hihi.

Been working without a day break since 12/4, sampai I rasa I lost track of what day it is today. Seriously. Kiranya sampai 30/4 nanti, cukup 19 hari keje tak henti without weekend break.

So, aci la ni yer bekal utk 2 minggu? :P

14 comments:

mamacrocs said...

Tim kaiiiiiiiiii aku kat sini ngko plak pergi sana, Amy jgn lupa kalau ngko ada international passport bawa tu pergi swak and sbah senang masuk stamping jak tak yah isi borang...dont forget to try mee kolok How I wish aku ada kat sana hua..huaaa tak per nanti ngko datang newcastle kay

Amy said...

Intan, tu la pasal. Bila aku dpt tahu semalam pun aku ckp dlm hati 'TImkaiiiiii Intan ada kat Newcastle sekarang' huwwaaaa. Owh aku dah terlupa pasal International passport bila masuk Sabah Sarawak. Tq for reminding. Doa2kan la ada rezeki aku dan Zul ke Newcastle before 2012. :). I lapp yew and mish yeww so much!

Anie said...

ehem.. aci takde kat kedai beskal.. kak... 1/5 konsert dabel trabel.. cerr tanya kekedik dia minat ke tak.. c u there!

pijah said...

mak aih! job hop! jeles aku! hebaat! all the best babe

Amy said...

Mel..takde makna. Yg pasti aku nak off phone dan tido je 1/5 tu. Laki I keje la 1/5 malam tu, dia kan shift.

Raff - Tapi saya tak job hop ke yg lagi best pun, just hoping that the salary is more and the place is nearer. Belum tau lagik, I wanna see that freaking offer letter dulu.

aisha said...

sama sekali tidak..saya membangkang..sila la hapdet lagik dlm masa 5 minit wokay... hehehhee.. ok la..semput gak membaca..sbb baca slow-slow.. yer arr.. nak tunggu hapdet lagik 2 minggu.. have a nice trip and take care akak.. jangan rambang mata sopping..

Amy said...

Sha - *pok* kang..haha, sila baca satu perenggan utk satu minggu, maka jimat la sebulan dua tak yah hapdate hihi

Linda said...

Amy !! Pegi la S'wak/Sabah...jangan tak pegi..peluang jangan dilepas beb! Huhu...bestnyer!!

Amy said...

Linda - Insyallah going this Sunday. Tengah menunggu flight and accommodation details.

-LaiLa- said...

Mana aci.... :P... byk2 perenggan, i lurve the sea, sun & sky :)....

Amy said...

Laila - Hihih aci la..aku tak berani nak janji bila bleh update lagik. Kan? Aku sukaaa tengok gambar2 sea, sun, sky and moon..

Arena said...

Babe,
kejer without weekend break is horrible..horrible..penat weis minda, otak dan body..

Zetty said...

jgn lupa makan seafood banyak2 kat KK nanti!

Amy said...

Che Na - Tu la pasal. Add that to 12 hours weekdays everyday. Dah nature work aku macam tu time peak camni. Redha jek la walaupun dah takde perasaang :)

Zets - I hope so, itinerary pun belum dpt ni. Kut ada geng pompuan syiok sket nak jalan2 tengok brg kan.