Thursday, October 28, 2010

Blogging, so yesterday?

Stumbled upon this article thru Kak Lin's FB..

Quite true, with the emergence of Facebook, Twitter, people are deserting their blogs and chose to update via FB and such coz it's faster and more convenient, kan? Well, I try updating both and most of the time, FB will get updated first. But I guess those who are on my FB list and also reads my blog knew that I update more personal stuff here rather than in FB :P

I do miss reading some blogs yg dah tak berupdate langsung.

Aku ni considered as ketinggalan zaman gak la sbb masih ber blog. Ke sbb aku free sangat? Haha.

Hari ni last board meeting for the year. Tunggu April 2011 plak nak busy balik. Busy gila maksud aku. Hari2 lain adalah hari busy biasa untuk aku ye. :P

12 comments:

Fina said...

Aku still rasa blog is the best way to share your opinions, ideas, to express your feelings, thoughts and so on and so forth, but twiter and fb are quick ways to tell everyone what you've been up to and to me quite impersonal la....bagi aku both pun ok..its just that kelakar gak kalau nak kutuk datin rosmah pakai one liner statement kat dlm blog kan...hahaha....

Fad and Sarah said...

lain pulak dgn aku. aku update blog. album gamBO kat FB dh lama x berupdate. ada pon aku update, tu ha gambo game CarTown. kaH kaH kaH.

aisha said...

yer betul kak fina.. mcm saya suka membaca apa yg ditulih oleh kakak2 sekalian kerna ia menghiburkan dan memotivasikan saya di kala kesiangan.. so, kak amy & kak fina update la sokmo ek..ada jer ramai pembaca setia kat sini.. kalu kat fb, nak tinggal komen mcm segan skit.. hehehhee.. kak amy, april tahun depan baru busy ek? so, akhir tahun ni, jom gi kuantan tgk adik angkat kak amy eh..dah menendang2 nak kua nih..

Amy said...

Fina - Hahah kutuk dia ehh?

Sarah - Tu lah ko..gambar sket benor. Aku rasa aku still maintain blog kut walaupun rajin ber FB gak. Cuma sedih ah sket kawan2 dah tak rajin comment sini, banyak kat FB jek.

Sha - Hihi thanks for reading eh. Insyallah sampai la kita kat Kuantan tu nanti. Kalau tak jumpa kat Kuantan, kita jumpa kat KL

Zetty said...

aku personally rasa blog is stil the best way for curhat purposes (curhat = curahan hati)..tetiba kan mode sinetron.

sebabnya, kat FB tak leh update panjang2..bila letak one liner mcm tak berjaya untuk meng-articulate apa yg kita rasa dan apa yg kita pikir. and sometimes it will lead to speculations ke, misinterpretation ke. lagipun kot mcm aku ni memang suka menceceh, tak dapek la nak letak 3 line jek. haha.

so teruskan berblogging. aku baca ok!

Amy said...

Zets - Nice word, curhat katanya! Tq for still reading :)

Anonymous said...

Babe,
For me you know I am still blogger tegar, dulu, kini dan selamanya. Hahahaha. The funny thing the FB bug didn't bite me. Aku tak teruja langsung nak nak ada FB account. So jadiler aku FBless. Kekadang terasa gak nak ada FB account at least tau orang lainnya cerita, buuuuttttt tahla blog pon tak terupdate tak yahla gatal nak add apa2. blogging is still my priority.

~cekna from Devon Road

Amy said...

CekNa from Devon Road katanya. Jelesss hakuuu...aku dok click hari2 ni berharap update dari London. Takpe, aku sabor tunggu :P. Hope all goes well. FB best gak CekNa sbb reconnect dgn old friends. Lengkap dah aku jumpa geng2 lama sekolah rendah kat Penang. Bahagia rasa. Tapi nak meluah rasa, especially yg sedih ke, yg bengang ke, I still rather do it here. Walaupun FB aku bleh control sapa yg bleh tgk update aku, sedangkan sini ada tom, dick and harry bleh baca luahan hati aku, aku tetap pilih sini.

~ Amy yg menunggu gambar2 London mu

Anonymous said...

continue blogging Amy, m with you still ... though dah lama tak tinggalkan komenan. m reading most of your entries ....
when your entries are about kalut or kekacauan hati, yr friend here mendoakan semoga you tabah dan diberikan jalan keluar yg baik.
and bila your entries tu about your happiness/achievement .. doa dipanjatkan semoga berterusan kebahgiaan tu .. semoga lebih berjaya lg dunia dan akhirat ...
so continue blogging dear .. AL

Amy said...

Siapa ni yer? Thanks for still reading. Even kalau tak tinggalkan komen, tapi masih mendoakan yg terbaik untuk saya, I am thankful. Syukur alhamdulillah.

Fad and Sarah said...

xtau kenapa aku mls giler nak letak gambo kat FB dh. apa2 pon, jengok la blog aku sbb aku mmg humban gambo2 ke situ sbb nak citer2 skali. aku mls nak wat Notes kat FB. rs x cukup "feel" compared to blogging. hehehe

Amy said...

Tahu takper Sarah haha. So far gambar masih letak la kat FB, tapi kat blog la aku citer banyak.