Monday, November 01, 2010

Ayaq bah dah mai balik...

cAakk!!

How's your weekend? Mine went pretty well. Attending 2nd cousin's wedding in S.Alam, ayah's side on Saturday. Met relatives from Perlis, ada yg tido rumah Mama. Dpt jumpa my nephews yg dirindui. Yg buat muka toya sebab dedua baru bangun tido, pastu buat muka geram hanya bila dah nak balik. *sigh* Angah miss you, la.

Saturday night, pi tengok bola kat rumah Fina with Zetty and Teemah. Mawi and Alex pun ada. We all pot luck. Zetty dgn udang masak lemak cili api, tuan rumah bakar ikan sedap2, siap ada lamb. Me bawak ayam sambal (somehow org KL panggil ayam masak merah), and Teemah bawak ice cream. We were all supporting N.S tapi Kelantan yg menang..waduh. But I had a great time, nice food..and finally dpt la bercakap dgn Alex. The borak session after bola abis pun was great. I arrived home only at 1am, I think.

Sunday masih ngantuk. Hanya bermalas-malasan di katil. Zul baru abis night shift, harus la lena tido di siang hari. Cooked lunch and I basically did nothing after that la.

Now tengah banjir di kampung saya, Perlis. My aunty told me it's been raining non-stop for 40 hours. Harap2 hujan and banjir will subside soon.

Pic taken from here.

Saya ada soalan yg agak remeh tapi nak tahu gak la. Korang guna apa eh utk mewangikan toilet. Maksud saya sentiasa bau fresh dan wangi. So far, I've been using Air W.ick, pakai battery, so dia akan wangi every 5-10 mins interval tapi cam tak berapa puas hati la. Dahlah agak mahal, refill dia RM16, dua bilik air..RM32 sebulan or every 3 weeks. Pastu nak tukar battery lagik..banyak belanja tu. Any suggestions?

5 comments:

Fina said...

Amh, thanks for coming,...ayam kau memang sedap beb...nanti kita boleh buat lagi full scale...hari tu untuk peminat2 bola jek hahhaha...

Dok risau gak ni umah MIL aku keliling bemdang dah naik air...and umah2 sebelah dah naik, dia punya tak naik ...insya Allah takde kot....

Zetty said...

alex memang syok di ajak borak babe. lagik-lagik bila aku nak lawan riak ngan dia hahaha.

walaupun hati kecewa N9 kalah hari tu, tapi perut ku tak kecewa. semua food sedap!!

great food, great companions...i couldnt asked for more.

Amy said...

Fina - Awww aku segan weh sbb mmg tak baper nak pandai masak. Lagi2 tengok lauk Zetty masak lemak cili api. Rasa inferior oooo hehe. Kalau time lain ajak reramai confirm aku book nak buat dessert jek hahah

Zets - Betul, great food, great companion. Mmg kenangan manis dpt borak dgn Alex ahaks.

Fad and Sarah said...

hehe. aku nye very cheapskate. aku beli Tesco punya yg kecit tekan2 tu. Lily fragrance. seblom masuk tekan skali. nak kuar tekan skali. so idong aku sentiasa bau wangi la bila kuar msk toilet. hahahahaha

Amy said...

Sarah - Haha..aiseh, aku nak yg wangi sentiasa. Especially bilik air belakang sbb guest pegi bilik air tu. Dilemma betul. Kena stick to the mahal brand la nampak gayanya.