Thursday, July 07, 2011

Mari bantu Norma dan Talib

Aku sebenarnya tak kenal langsung couple ni. Tengah borak dgn Teemah kat FB and she gave me the link. And I spent the whole of last night reading blog entries on her condition. Dan hati aku tersentuh, sebak dan sayu. Take some time to read Norma's sister in law's blog here where she had linked the chronology of Norma's journey in fighting brain cancer.
She was married to Talib in March 2010, and got pregnant and delivered their baby in Feb-March 2011. Dia start sakit kepala masa 7 months pregnant and lepas give birth and buat checkup, dpt tahu ada brain cancer. She's now in stage 4 and had undergone 5 operations dah. Bayangkan baby dia tak sempat merasa susu ibu, and Norma pun tak dpt lagi merasa mendodoikan anak tu tido and she had to fight with cancer.

Both pictures credit to blog owner, Moon. Comel kan Rafiq?

Aku harap sesiapa yang baca blog ni, if ada rezeki lebih dan ingin membantu, ni no nombor akaun Norma:

CIMB
01070068677528 (Noormawati Mohd Rasif )

Norma dengan Talib ni tak pernah meminta tapi aku hanya memanjangkan usaha kakak ipar dia dan kawan2nya yang ingin membantu. Hari ni hari mereka diuji dgn dugaan yang hebat ni, mana tahu hari lain hari kita pulak. Kalau tak derma duit pun, sesama la kita berdoa agar mereka diberi ketabahan dan kesabaran untuk menghadapi dugaan ni. Insyallah..

Thank you for reading!

8 comments:

Konot said...

aku pernah baca gak pasal ni kat blog lain.. ohhh.. mmg sedih tak tahan meleleh air mata haku! :(

Silent Scribbler said...

Sedih sangat kes ni akak... :-(

nadya.s said...

the sister in law is my friend. mmg sedih baca cerita dia. aku pun bantu mana boleh n doa tiap2 hari lepas solat..

Amy said...

Konot - Memang menitis air mata aku, tak tau whether if aku diuji dgn dugaan yg sama, dapat ke aku setabah suami dia..

Sha - Kan, kita doakan sesama ye Sha.

Nad - Ye ke? Moon kan? I tak kenal but I read her blog just recently lepas my friend cerita, so I decided to put on my blog. Contribution $$ pun setakat termampu je, selebihnya I bleh tolong berdoa dan sampaikan through my blog. Send my regards to her and her family.

Izsha said...

Amy, boleh share apa address blog dia?

Amy said...

Norma ni takde blog Izwah, kakak ipar/biras dia yg ada blog. http://miera301.blogspot.com

zaffira said...

kak amy...adoi la..sedih sangat baca psl norma ni..meleleh gak air mata I ni tau.. ;(

Amy said...

Kan Nurul? Kita doakan la sesama hopefully she'll get thru it. Kak Amy pun every 2-3 days dok check blog biras dia nak tau perkembangan.