Wednesday, July 13, 2011

Mak busy nokkks..

Nothing new kan, aku alwayssss busy. Tapi ni jenis tahap super busy macam masa April ari tu la. Eh, takde citer pun pasal busy masa April sebab aku sibuk citer wedding cousin aku kat Kuantan. Ha, kat October 2010 entry ada mention sket pasal kesibukan aku. So, basically the same event la which will happen 3 times a year.

Aku siap kira berapa hari lagi nak sampai 1 August, the start day of the event. Stress mak. Makin lama makin dekat. Kalauuuuu la aku bleh freeze the time, aku freeze dah. Hahah. Dahlah first day Ramadhan kan, and the event is two weeks. Memang balik 8pm je memanjang and bawa gak la keje balik kekadang yg mana aku rasa bleh buat kat rumah tu. Time Zul keje malam lagi la kan tanpa rasa bersalah balik lambat.

Minggu ni dia shift pagi plak. Normally he will only reach home dlm 8.30pm..so aku buy the time so that aku pun sampai ngam2 and dinner dgn dia. Minggu ni over rajin. Start dari Ahad malam aku dok prepare bahan memasak, then bangun pagi, buat breakfast kat dia, lepas dia gi keje, aku start masak (simple2 meal je) and masak nasi sesiap. So bila sampai rumah lepas keje, tinggal nak panaskan lauk dan nasi. Gigih tau tiap2 pagi masak sebab banyak lauk dlm fridge, ada daging, udang, ikan keli, ayam. Setelah 3 hari berturut2..hari ni masa dinner aku cakap kat dia 'B, saya surrender la, besok makan kat luar jek' hahaha.

Bila dah dapat suami keje shift ni, seboleh mungkin time yg dpt spend together tu aku nak la masak kan. Tapi itu kata hati, tapi badan sudah kata tak larat woo. Aku dah congak2, 1st Ramadhan tu Zul keje malam, confirm la tak bukak posa dgn aku. Sedih, ok. Haruslah aku gi merempat ke Kelana Jaya buka puasa :P. Habis je event 2 minggu ni, aku memang nak ambik cuti Isnin Selasa so that bleh cuti ikut off day dia dan berpuasa di Pahang. Kasik chance la kat dia.

Aku pun tak paham motif entry ni.. pokok pangkalnya aku busy la dan aku dah tulis entry, janji berupdate hehe..see ya later.

4 comments:

-M-E- said...

jgn sedey2... meh dtg subang jaya ehehehe.... janji hubungan you and hubby sentiasa baik... bukan senang shift relationship nie...

Amy said...

Puan L, terima kasih kerana masih membaca blog aku ni hehe. Insyallah ada rezeki bleh bukak posa sesama kat Subang :). Dlm sebulan berpuasa tu, confirm ada 2 minggu yg dia keje mlm. Dari aku bukak posa berdua dgn TV, baik ler aku buka puasa dgn family or friends kan. Insyallah, moga dipermudahkan la. I think the good thing from this shift r/ship ni is we appreciate each other more dlm sedikit masa pun yg dpt spend time ni. Tu yg kalau dpt pegi grocery shopping sesama pun dah rasa indah dunia haha.

Konot said...

aku paham motif entry kau.. motif kau nak cakap busy2 pun kau nak spend masa dgn suami tersayang.. teheheh.

amy said...

Konot - Ces, mana ada. Aku mmg busy la..hari2 balik 8pm..bersabar je lah sampai mid August nehh