Thursday, July 28, 2011

Oh Malaysiaku..

Owhhh memang frust la bila Malaysia dah kalah dgn Singapore malam ni. Takde rezeki kita to go to the next stage. Khairul Fahmi mmg antara yang terbaik, kalau laaa dia yg main masa kat Singapore ari tu.

Jangan la condemn diaorg berterusan, they still fight cuma maybe percaturan game and players kureng sket. I'm still proud of them, I still believe in them. To see that the stadium is full with our supporters, it's a sign that they are improving, and Malaysians believe in them.

Kering tekak aku menjerit sorang2 depan TV. Tension je tengok Singapore asyik lengah2kan masa, sket2 nak jatuh, pastu nak diusung keluar..hebat sungguh lakonanmu.

Banyak mende/gambar nak update sebenarnya tapi aku rasa this post is more important for the time being. Nanti Ahad aku try update lagi. If not, aku nak wish siap2, Selamat Berpuasa pada siapa yg membaca blog ni. Selamat beribadah.

4 comments:

Alfian_Troxion said...

Malaysia semalam main kureng sket... but still, ada improvement from previous times :)

Ada control ball, ada buat short passes... attitude pon nampak ada naik sket

Tapi defense mmg nak kena improve lagi. Sbb banyak goal sbb defense tak jaga apa yg patut dijaga ye dok? :)

Tapi takpe. hope lepas ni akan meningkat. just hope the malaysian league allow balik la amik import players, and import managers/coaches (ke dah buleh dah skg?)...

Amy said...

Ada satu player tu cam takdok gak Jawa, idlan taha ke apa tah..yg baru kahwin few months tu..kawan baik si Khairul fahmi tak silap aku. Tu ah, ada goyah dan leka sket defense, it was such an easy goal for Singapore kan. Tu yg geram sket. Dahla import players dia mostly hok tua je dah pung, tapi players kita tak dapek kejar..kalau berebut menanduk sokmo depa yg dpt sbb tinggi2.
Tapi tang berlakon2 tu mmg geram aku. Kalau kat stadium tu mau hilang suara aku dok jerit2 nyumpah diaorg hahaha. Rajagobal tu masih ok ler aku rasa, sbb banyak dah improvement.. aku juga impressed dgn hok bawah 23 tu, especially keeper masa main dgn chelsea..power dowh bila kena attack, dia tendang je bola tu keluar..kagum aku.

Arena said...

Berlakonn macam harammmm daaa Singapore semalam. Lembek. Sikit2 jatuh jangan la obvious sangat. Meluat aku dibuatnya. Kalau takde apek semalam tah berapa gol daa kena. Mana la boleh nak score, asyik harapkan safee sali score sorang2. Dia gak kena amek free kick, saper nak score? Memang safiq takde semalam, midfield tak idup, bawak bola nervous semacam. Mat yu pon takdok, injured(saiful idlan talaha), pastu nak jugak masukkan si aidil zafwan walaupun dia tak fit lagi. HUmmphh. Takde rezeki kita nak wat camner kan..

Amy said...

Ha saiful idlan talha.. yg si kembo lagi sorang tu mana eh? Tu ah safee sali gak jadi tukang urut kaki, macam2..