Tuesday, March 06, 2012

Random post on food

Aci la kut yer if aku post about food and food pictures? :)

Masa January kalau tak silap, aku buat project dgn adik aku..spicy seafood aglio olio spaghetti (panjangnya namaaa) and red velvet cupcakes. Aglio olio sebab sebelum tu makan kat SR dgn parents and sis terasa sedap ler plak aglio olio dia. Then aku kemaruk nak makan lagi maka google la recipe. I would say 80% menjadi ler. Room for improvement.
Red velvet cupcakes adalah kerana si Nabeyl punya blog. Geram aku tengok dia buat red velvet dgn jayanya. Maka aku pun nak jugak buat and follow his recipe. Cumanya cream cheese sukatan dia a tad bit too sweet for my liking. If nak buat lagi, I'll cut down on the icing sugar. Memula baik je aku tunggu cupcake dah suam baru letak cream cheese tu pastu mula la nak cepat bila 2nd batch of cupcake baru lepas kuar dari oven aku gatal tenyeh cream cheese atas tu, cair dowhh..haha kelakar. So please take note, sabar tunggu cupcake dah sejuk baru taruk cream cheese. Overall I like it, cukup moistnya.
Goreng pisang raja..heaven. Jenis pisang paling sedap untuk digoreng


Masa ni pulak tetiba rasa nak buat breakfast macam time raya.. so nasi himpit, kuah kacang instant and sambal ayam. Campur semua, yummy.
This was last week. Tiring day, meeting 5 jam. Sakit mental. Maka ajak en suami gi Giant. Hajat hati nak makan choc lava dekat SR. Tapi mulut tersebut brownies with ice cream. Haih. So ada alasan utk pegi SR lagi. Oh ya, lepas makan dessert ni la aku terdengar suara panggil nama aku...rupanya Fichiek. Tak sangka jumpa di situ. Malu aku dgn muka aku yg berminyak2 baru balik keje, baju kurung. Sadis.

Last weekend plak rasa nak buat puding laici..maka puding laici it is.

Tonight, my sis nak belanja makan kat Saba, arabic restaurant kat Cyberjaya tu. Aku yg dok sebut byk kali nak try, nak try. So malam ni we all pegi. My sis and I share nasik sebab tahu tak daya nak abis. Ambik nasi Kabsah..she took chicken while I ordered lamb. The meat was so tender and juicy. Next time kena bawak Zul, susah nak jumpa lamb yg tak berbau dan lembut camni. Dessert dia cream caramel pun sedap.

Ok tu je random post on food :)


5 comments:

Munie Mustafa said...

Amy, nak minta recipe utk red velvet tu la ..pls...

laila said...

Babe! Am visitor no 32000!!!ada hadiah tak? Ehehehe...

Amy said...

Munie - nanti yer..ada kat lappy. Insyaallah sehari dua ni amy publish
Laila - congrats haha..i banjer u mkn. Eh dlm subang parade dah ada jm bariani. Joms!

-laila- said...

jom! jom! hang soundlah kat aku bila ;)

Amy said...

Mcm nak ajak this saturday tapi i tau weekend u sure busy with family.