Monday, January 07, 2013

Cameron Highlands Part 4 (Final)

Part 4..

Suspen konon.

It was one of the worst 5 minutes of my life! Jgn woi if org tu ada phobia ko nak paksa2 gak memang tak bleh blah. The other car managed to pass by, tanpa calar tapi masing2 lipat side mirror hehe and we continued our journey to the hotel. It was a quiet 15 minutes journey. Haha. Kelakar bila pikir2 balik. Tadi ko eksyen pasal cuaca sejuk kan, bila laki nak eksyen pasal tempat tinggi terus ko meroyan. Hadui la.

11.00am kitaorg dah check out sbb seboleh mungkin nak reach KL before org semua balik keje, takmo jem. We all singgah Uncle Rajoo's farm to buy strawberries utk family. Disebabkan beli banyak, Uncle gave us complimentary strawberries to be eaten with whipped cream..oh my sgt heaven. 
Cameron Vallley plantation ni memang plan nak singgah bila on the way balik sebab kawan Zul ada kirim mintak beli Bharat Tea, one of the best tea katanya. Aku pun tak sure apa beza dgn Boh Tea tapi we all terjebak gak la beli utk stock rumah. Alang2 dah singgah pegi gakla minum. Teh tarik sini memang sedap, yg dekat Boh Tea pun sedap. Soalnya, bila aku buat kat rumah guna tea yg sama naper aku tak dapat teh tarik sedap macam diaorg buat? Hehe. Gambar gelap sebab ambik gambar mengadap matahari tapi sebab dah minta tolong orang ambikkan, tak sampai hati nak suruh ambik 2nd time :)
Masa dah turun Brinchang tu Zul sebenarnya nak try balik ikut Simpang Pulai tapi bila dah asyik sembang (dan gelak kat aku) terus terlepas simpang and we all balik ikut Tapah jugak. Bad decision..the night before kan hujan, so byk pokok/cabang yg tumbang atas jalan so agak bahaya jalan yg kami lalu tu. Memang aku tak recommend. Untuk perjalanan yg menenangkan jiwa, sila la ikut Simpang Pulai. You're gonna thank me for this tip.

We all singgah KJ for a break. Malam tu baru gerak balik Bkt Jalil. Nilah dia benda2 yg aku beli..gedik sgt tau. Love the pink mini baldi tu..aku buat letak stapler bullets and paper clips on my workdesk hehe.

All in all, it was a memorable anniversary for us. Moga Tuhan melimpahi kurniaNya dan rezekiNya pada kami, eratkanlah kasih sayang kami, panjangkanlah jodoh kami hingga ke akhir hayat kami. Amin.

So, tahun ni 10th year anniversary in December 2013, nak ke mana pulak? Tengok pada rezeki dan kelapangan masa time tu. Aku rasa gedik nak ke pantai lagi macam 2010 and 2011 la. We'll see..

5 comments:

Anie said...

aku pon org pahang yang tak penah pi cameron highlands or bkt fraser even. padahal umah mak kat kaki bukit fraser je. sgt loser ku rasakan.

ok, nanti kita ikut simpang pulai.

Sarah & Fad said...

aku pon x penah sampai cameron. sadis. hahaha. thn ni punya anniversary g la krabi.. pantai kan. aku x pnh smpi krabi pon. hahaha.

Amy said...

Org kata Simpang Pulai pun bersimpang siur tapi maybe tak seteruk Tapah kut.

Krabi tu teringin gak Sarah sbb cousins kat Perlis ajak gi dgn kereta je. Kena ambik cuti yg panjang tu hehe..we'll see. Bali pun teringin.

Arena said...

Happy belated anniversary. Feb ni our 10th Anniversary. Insyallah. Bestnya. KO tak breakfast kat EQ hotel tu ker? Dedulu [unyalah sedap breakfastnya, teringat-ingat.

Amy said...

Tak la Che Na sbb aku mgm budget nak bekpes kat ladang teh tu hihi.. next time la nak try