Thursday, December 13, 2007

We're 4!

Bukan dah berempat la... tapi hari ni wedding anniversary kitaorg yang ke 4!!
Click to enlarge
Warning : This picture was taken wayyyy back in 2003 and obviously no longer reflect our physical condition now *sigh*


Nikah 13/12, Kenduri 14/12

4 years and counting :D

I love you baby! Sayang B sangat2..Saya tahu B sangat sabar melayan kerenah dan emosi saya yang selalu tak stabil ni :D. I'm lucky to have you, B.

Last year aku dah post mushy-mushy dah..so this year tak payah la nak ulang2 lagi kan? :)

Kitaorg belum plan nak pegi dinner kat mana. Plannya nak pegi semalam je since B still cuti and hari lain aku busy dgn keje (keje lagi penting ok? bleh dak aku ni??). But then, something came up, japgi aku story.


Balik keje semalam pegi tengok Aqiff kat rumah Abang. Gugugaga...best gila dukung dia. Mata dia still bengkak/sembab lagi belum surut. Introducing - Aqiff Iman :D
Adoi, umur baru 2 hari dah masuk internet kan?

Intan said muka dia sebijik muka Adam masa lahir.. ehehhe Adam? Jealous gila. Memula nampak dia macam jealous la, tapi kitaorg pun kena layan Adam macam baby gak, dukung dia pun kena dukung gaya orang dukung baby baru dia puas hati, bleh? Kaki dah la panjang terjuntai2 nak dukung cam baby lagik..hik hik. This is the time yg kitaorg tak bleh bagi Adam terasa terasing kan? Sian dia nanti. Masa ni la dia akan jadi lagi manja sbb dia akan rasa yg org lagi focus kat adik dia and he wants the same attention. Insyallah, Angah sayang semua sama rata, kasik chance la Angah nak gomoi Aqiff lebih sket ;P


Tengah syok2 dukung Aqiff, B sms. Biras aku yg baru pregnant dlm 2 bulan dah gugur plak. And malam ni jugak dia and hubby balik ke Pahang. Aku rasa dia aktif sangat kut. Anak dia yg first pun baru setahun, nak jaga dia lagi...dgn mabuk dia lagi. Hari tu cuti sekolah dia dah balik Pahang bercuti sebab dah mabuk, then last weekend dtg KL balik. Hati aku terdetik gak sebab memikirkan dia lasak sangat, minggu depan kan dah nak Raya Haji, nak balik ke Pahang jugak nanti kan..sebab dok berulang alik tu kut. Tapi kalau dah takde rezeki dan memang ketentuan Tuhan kan? Redha je la. My condolences to her. I might not understand how she felt at the moment but I'm sure she's devastated.

I hope she recover soon and I'm sure ada rezeki dia lagi nanti.. Saya pun masih sabar menunggu rezeki saya :D
So, disebabkan itu, hubby and me had cancelled our plans for last night. Maybe weekend ni ke baru pegi la dinner.



23 comments:

izreen fara said...

happy anniversary.. cantik your lilac theme colour itu. insyallah, your rezeki will come as He knows best to plan
*tup tup, mana tau memeang dah berempat kan? ameeeeeeeeeen*

Amy said...

Izreen!! I thought you're suppose to pack your things?? Hihihi taking a break huh? Fuh, AMIN..moga Tuhan makbulkan

aisha said...

akak!!!! happy nivesary!!!! jgn nervous breakdown udah kay ek akak...hahahaha.. arap apa yg akak plan menjadik kay.. yg penting kalu ada suprise kek jangan gi perangat kat microwave.. puk akak nanti.. well, wish u happy ever after.. murah rezeki tuk suma benda kay....

aishah badaruddin said...

congrats amy and hubby. semoga bertambah2 bahagia lagi ye..

Nomee said...

Amy dear, sungguh cantek gambar kahwin hang. Selamat ulang tahun kahwin. Moga berbahagia selama-lamanya. Sungguh geram dgn baby baru lahir kan. So fresh gitu. About Adam; very thoughtful of you. Bertuah Adam ada Angah like you, sungguh memahami.Selamat Raya Haji. Bila gathering kat Shah Alam lagi?

shell said...

time flies when u r having fun eh ;)

Happy Anniversary!

Ayu said...

happy anniversary !
Semoga bahagia selalu ..

Amy said...

Sha - Mekasih. Tu la, Tiyah pun usik akak semalam kata jgn panaskan kek. Busy gila ah dgn keje, tak beli apa pun lagi ni..

Aishah - Thanks beb. Aku pun doa camtu gak

Nomee - Thank you bebeh. Gathering Shah Alam? Tunggu aku cuti nanti kut. Aku nak kena pulangkan buku Julie dgn Kodeng nih. Hoi! Ada Rina call? Dia minta no ko ari tu

Shell - It sure does..Thanks!

Ayu - Mekasih Ayu. Aku pun harap bahagia ke akhir hayat. AMIN

Mas Rahim said...

Happy anniversary to both of u;-)
Semoga happy2 selalu...n cherish will all d loves!

neomesuff said...

Hepi hepi anniv!

go watch movie also larr..the enchanted heheheee

Zetty said...

kau memang cun dari dulu sampai skrg la beb....putih melepak!

happy anniversary to u and hubby. semoga terus berbahagia sampai akhir hayat.

oh, careful nak balik pahang...kan tgh musim banjir ni.

toughcookie said...

congratulations on your 4th anniversary. mintak2 it'll grow la kan to 24th ka... 34th ka ;D

cantek sangat your wedding pix. takpe... i pun dah tak boley muat baju kawen i hehe...

Arena said...

Babe,

ala ko cool jek, aku ni dah nak masuk 5 tahun dah nanti february nih.. hehehhe.. malas nak pikir.. takpe aku doakan ko dan aku sesama pregnant tahun 2008, fuh Amin.. hehehhe..

Arena said...

eh tu aku atas, hehehe arena

Arena said...

eh aper aku meraban nih.,hahaha.

Roti Kacang Merah said...

ish, kejapnya dah 4 tahun dah???

HAPPY BELATED ANNIVERSARYYYYYYYY!!!!

next week turn kita pulak ;-)

fbi said...

aisehhh lambat wish... happy anniversaryyyyyy... ;)

Nomee said...

Amy,
Rina did call. At first she was scared that I won't kenal dia. Mana la boleh tak kenal. Bertahun satu kolej. Dua tahun satu kelas. I was so happy to see her. I hope all of us can meet up one day. Reunion maybe?

Amy said...

Kodeng - Thank you!

Kak Nomee - Amy dah tengok la Enchanted masa first week release lagi.. nak tengok McDreamy punya pasal! :D

Zetty - Mekasih *blush-blush* . Oleh kerana ko memuji keterlaluan, next time kalau ada rezeki kita meet up, aku belanja ko cake eh? Hihihi

Juan - Fuh, AMIN. Hey, baju you tu dah tak muat sbb ada mende special grow dlm tummy tu..I ni pure lemak dan daging yg dok grow, tah bila nak grow yg special tu ;P

Amy said...

Che Na - iSk *tepuk dahi* sampai 3 comment muahahha. terima kasih kerana menambah bilangan comment, padanla macam banyak je aku tengok memula number of comments tu..rupanya ko je dah contribute 3 :P. Alah Che Na, masuk tahun depan pun aku 5 gak, sama dgn ko.. kita ni lahir tahun sama, same birth sign, kawin pun tahun sama, kan? Sama2 la kita berdoa Na *hugs*

Kak Lin - Eh, dekat2 ek kita punya anniversary? Tu la kak, dah 4 tawun, rasa macam baru je kahwin semalam *mode gatai on*

Farah - Takpe..thanks for the wish.

Nomee - Tu la, masa dia minta no ko pun dia bleh tanya aku whether ko akan kenal dia ke dak? Takkan la tak kenal.. reunion? Maybe la kan? Kumpul semua bebudak pompuan Business.. 3 hari 3 malam pun tak habis bercerita! :P

Cosmic_GurL said...

Happy 4th Anniversay dear :))

Sama2 lah kita tunggu rezeki kita ya...

Amy said...

Sherie - Thanks dear. Sabo ni, dah 4 tahun saya menunggu :D

Inn said...

eh? i tot i left a message yesterday. takde pulak. congrats beb! and do share ur mushy entries once in a while... it reminds me that love is everywhere all the time :)