Wednesday, December 26, 2007

A recap of 2007

After 6 and 1/2 days of leave, I came back to work today. I am entitled not to come to work today tapi disebabkan inconsiderate b**** I had to come today. Long story. Malas nak citer tapi siap ah dia tahun depan, hehehhe. Bawah ni ada post yg aku dah draft dari semalam tapi lupa nak post dan tertido, bleh?
##################################################
Year of 2007 will be over in 6 days time. How time flies eh? Was it a good year? So-so la. The only thing that I wanna do and didn't get to do was learning how to sew from Mama. Entahla bila nak belajar.

Ok, let's recap.

Sad moments in 2007

- Still not in touch with my nephews and nieces in Qatar. I just hope they are safe, healthy and still remember us
- My health and injuries, 2007 was a bad one. Asyik sakit je. Injured in Feb. The ugly scar at the back of my right ankle is still there ok? Pastu kena gigit tebuan la. Then demam la, sakit mata la, and not forgetting two gastric attacks this year
- Assistant aku resigned just last week. I'm going back to square one. HELP!

Happy moments in 2007
- Boyz II Men concert in January
- My cousin, Albi's engagement, also in January
- Parasit is no longer around, yippeedaaa
- B got a new job
- All the all-girls-outing we had this year, it was awesome. Aku tengok2 balik previous entries, ada la kut dlm 5-6 kali kita punya outing this year, not bad kan? :D
- Got another nephew, Aqiff Iman
- Top in my list is - our Umrah trip. It was a magical journey and lots and lots of beautiful memories. Being with Zul there makes everything perfect. Saya sangat rasa dicintai, alhamdulillah. And the journey has in someway make me wanna be a better person. And I am still in the process and definitely banyak lagi benda nak belajar. :D

I look forward to 2008 - hopefully a better year for my health and our well-being, more love between me and Zul, and I still pray that our yet-to-become-true-dreams will be granted by Allah soon. *teary eyes*

Ok, ni ada update pictures yg aku dah load. Previous entry aku malas nak load, sekarang dah rajin sbb tomorrow onwards I cuti lagi sampai end of the year, jgn jealous! Tak yah jealous pun, aku tak pegi mana2 pun since Zul takde cuti sebab dah habis masa pegi buat Umrah, a well spent annual leave I must say. I used the new Corel Snapfire software features for the below pictures.

The two shots above was during wedding jiran sebelah. Pengantin sangat-sangat comel, I like the theme color, very soft gitu. We chose a table that is right smack in front of my house gate. Ada lagi satu khemah kat my porch as well. Very grand wedding, the only daughter gitu, comey plak tu. Adam seperti biasa tak bleh duduk diam and Pak Ngah kena jaga sbb takut dia terjun masuk longkang. Adam went crazy when he saw the rows of water pipe kat masjid sbb dia sangat suka main air. He is the happiest boy bila kita suruh mandi or sembahyang. He will go to his house sink, ambil air sembahyang (kononnya la), habis dgn ketiak-ketiak dia sapu air, tah mazhab mana la dia belajar ambik air sembahyang camtu :P. So cheeky tau. Kalau mandikan adik dia, he will stand there in the bathroom, sibuk dok hulur shampoo, orang lain tak bleh pegang.

Argh, I can go on and on about Adam la. We finally went for our Anniversary dinner yesterday at the same place sbb nak habiskan cash voucher tu. And managed to utilized RM230, balance tinggal RM20 waiter tu siap offer another dessert and I said "Takmo dah, tak larat dah nak masuk"..both of us had beef tenderloin, fruit juices, satay and banana fritters for dessert. Pictures below.

Oh, we went to watch 'I am Legend' kat One Utama last Sunday night. I really like it, cuma ending part tu benci la. I like happy ending, please. We also sat separately for the movie sbb cinema penuh, nasib baik dia row belakang je and seated just behind me (tak seromantik yg Kak Lin sangka pun! :P). Banyak adegan suspense and aku terjerit gak la, tapi pelan. Am looking forward to see another two movies 'Rendition' and 'P2 The Movie'

Am also looking forward to shopping2 dekat Jalan TAR tomorrow with Mama and Mak Lang yg baru sampai from Kelantan.. just like old times, the three of us strolling along Jalan TAR and lepas dah penat window shopping, akan singgah kat Insaf and pekena nasi beriyani dia..yummy..hihihi. And my cousins from Brunei are coming this week too. Lama seh tak jumpa, adalah kut 10 tahun.

Later, saya nak tengok CSI. Pi sambung keje tu! :P

18 comments:

Cik Ros said...

Insaf tu tempat fav kami. kalau pegi sogo or jln TAR, tak sah kalau tak pekene Insaf.

tak boleh tahan la ayat 'parasit' tu.

aisha said...

apo la kak amy nih.. sronot la tuh bercuti.. padan la senyap jer.. dok diam2 la kat umah tuh...Apa? gi tgk movie berdua2an tp dok separate? isk.. isk.. sungguh
un-romantik nyer la... len kali terus beli tiket online maybank2u.. sure dpt nyer... hehehe..
well, have a nice and long holiday!! jeles ni.. jeles.. sgt jeles.. dan jeles lagik.. hukhukuhuk..

aisha said...

lupa lak.. by the way, akak having dinner tu kat ner? eskrim nampak sungguh yummy...

Amy said...

Cik Ros - Meh ah singgah tengahari nanti kat Insaf heheehe. Parasit? That's the first word that came to my mind when I think of her :D. Ok la 2008 nanti aku cuba guna ayat yg lebih sopan ok? NOT!

Sha - Biasalah Sha, kalau kat tempat keje stress memanjang, bila kat rumah senyum memanjang :D. Kak Amy takde maybank account, dah lupus rasanya hahaha..tapi mmg ada rasa nak bukak balik, bleh book senang sket kan? Mmg tak romantik duduk camtu, tapi rasa rindu ok? Abis je wayang terus jalan pegang tangan, I loike! (gediknya!). Akak dinner kat Revolving Bintang Restaurant, kat Federal Hotel. Same place akak pegi masa birthday Abg Zul.

Roti Kacang Merah said...

kak lin keluar je dari tengok cerita IAL, terus fenin-fenin! aiyoh, tension aku asyik terkejut-kejut!

Azrul said...

alamak...aku nak tgk ah i am legend...sad ending ke...aiseh potong stim ah camni

Zetty said...

i think your umrah entries were among the best ones i've read.

Amy said...

Kak Lin - Heheh Amy dok terbayang2 muka darkseekers tu tau..balik dari movie Amy offer to drive sbb amy tahu zul penat balik keje. Big mistake! Dia asyik dok buat aksi darkseekers tu, tension tau! He likes to tease pasal mende2 scary ni sbb dia tahu Amy penakut. Tension!

Azrul - Alamak sorry beb. Aku rasa citer tu macam dah basi sbb dah kuar panggung lama dah. But I think memang worth utk tengok la

Zetty - Awww...ye ke? Terharu I. Well, your blog are one of the best I've read, tak jemu, and sgt funny. My everyday dose :P

Cosmic_GurL said...

Amboi, makan jer keja ek? Hehehehe..Anyways, Happy New Year to you my dear!

aisha said...

Akak, saya lagik..hehe.. saya jadik budak jahat..lepas baca blog akak pasal citer wayang yg akak nak tgk tuh.. citer P2.. saya dah download citer itu di ofis dan sedang menonton nyer di ofis jugak.. sgt ngeri kay.. ganas sungguh citer itu.. lepas akak tgk, sure akak tak nak gi kat parking sorang2.. serius...

Amy said...

Sherie - Hehehe biasalah I. Happy New Year to you too!

Aisha - Ko memang kijam Sha..kijam. Nanti satu email akan menyusul. Tunggu :D

Inn said...

that means i've been reading u for more than a year now. met u twice. spoken to u face to face. better than the record 12 years ago.

i enjoyed the experiences n insights you've shared and wish u all the best in 2008.

here's to getting to know a wonderful person like u more and more.

aisha said...

eii... tuko setting tp tak update blog.. cis cis.. pat bukak email...akak, color gelap sakit mata la tgk lama2...pandang tempat lain pastuh jadik blur.. tp gambo atas tu romantus..

Amy said...

Inn - Terharu ok you cakap camtu. Happy New year too..

Sha - Baru balik dari mid valley la, belum bukak lagik email. Color gelap ek? Ni tengah testing2 dulu ni. Ada kawan kita tolong heheh..

Anonymous said...

Nama saya Melanie. Mata saya berpinau pinau. Gambo dah cantik, background.. rasa cam nak kena tambah power spek. Ihiks.

p.s. Cheras tgh salji.. dunno why.. *muka berseri seri*

kay said...

wah cantik template baru, jealous!
btw happy 2008! looking at your 2007, i hope yer 2008 will be even more marvellous!

neomesuff said...

aik sudah jadi hitam...hitam itu menawan hehe...
btw ure tagged

Amy said...

Kak Nomee - Belum pasti lagi whether this is final one..ambOi sempat tag kita ek? Ok, will do it. :D